Erdoğan İçin 'Evet' Diyenlerin Oranı Artıyor

Erdoğan İçin 'Evet' Diyenlerin Oranı Artıyor
Referanduma sayılı günler kala artık halk kararını vermek üzere. Seçimleri bilen Adil Gür'e göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'evet' diyenlerin oranı arttı.

Referanduma sayılı günler kala artık halk kararını vermek üzere. Seçimleri bilen Adil Gür'e göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'evet' diyenlerin oranı arttı.

A&G şirketinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, eğitim seviyesi yükseldikçe, 'İstikrar için evet diyeceğim' diyenler hızla artıyor. Yaş yükseldikçe de ' Cumhurbaşkanı Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim' diyecek seçmenlerin oranı artıyor.

ARAŞTIRMA 42 İLDE YAPILDI

Araştırma, 11-13 Mart 2017 günleri Türkiye genelinde 7 coğrafi bölgede, 42 ilde, 126 mahalle köy ve belde de, 18 yaş ve üstü 2.946'si kadın, toplam 5.912 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı tabakalı tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulandı. Örneklem seçilirken TÜİK ve  Maliye Bakanlığı verilerinden faydalanılmış. Örneklemde İlçe, kır kent ağırlığına uyuldu.

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi.

ERDOĞAN İÇİN "EVET" DİYENLERİN ORANI ARTIYOR

Bugün Milliyet'te her ay düzenli olarak yaptığımız kamuoyu araştırmasından 16 Nisan'da EVET veya HAYIR diyeceğim diyenlerin gerekçelerini görüyoruz. Araştırma sonuçlarında da görüldüğü gibi EVET diyenlerin ' Cumhurbaşkanı ERDOĞAN EVET dediği için EVET diyeceğim, İstikrar için ve Darbe ve Terörle daha etkin mücadele için EVET diyeceğim dediğini görüyoruz. HAYIR diyeceğim diyenlerin ise 'Yeni sistem tek adamlığa neden olur!' ve 'Parlamenter sistem Türkiye için daha uygun' cevapları ilk 2 sırada. HAYIR gerekçeleri içerisinde; 'Ülke bölünür, Rejim değişir ve Erdoğan karşıtlığı' önemli oranda yer tutuyor. Yarın ki köşe yazımda, konuyu analiz etmeye çalışacağım.

Eğitim yükseldikçe istikrar için 'Evet diyeceğim' diyenler hızla artıyor

Eğitim seviyesi düştükçe,  Cumhurbaşkanı Evet dediği için, Darbe olmaması için cevapları ;

Eğitim seviyesi yükseldikçe Ülkede istikrar için, çift başlılık olmaması için, Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için cevapları ortalamanın üzerine çıkmakta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.