Erdoğan: “İdam gelirse onaylarım”

Erdoğan: “İdam gelirse onaylarım”
Halk oylaması için ilk yurt gezisini Kahramanmaraş’a yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önüme idam ile ilgili düzenleme gelirse onaylarım dedi

Halk oylaması için ilk yurt gezisini Kahramanmaraş’a yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önüme idam ile ilgili düzenleme gelirse onaylarım dedi

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması ile ilgili ilk yurt içi gezisini İstiklalin Başkenti Kahramanmaraş’a yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’ta onbinlerce insana hitap etti.

Cumhurbaşkanı konuşmasının bir bölümünde;

“FETÖ'cülerin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde 248 insanı şehit ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsteseler de istemeseler de bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız" dedi.

Kahramanmaraş'a eli boş gelmediğini anlatan Erdoğan, vatandaşlardan referandumda "evet" oyu istedi.

İdam kararının parlamentodan geçmesi halinde onaylayacağının mesajını veren Erdoğan, "George, Hans ne derse desin; Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma ne diyor, Allah ne diyor beni o ilgilendirir" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda eski Türkiye'nin bugünden daha iyi olduğuna yönelik söylemler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların hayalindeki Türkiye'yi hatırlıyorsunuz değil mi? Yahu 25 günlük hükümetler kuruldu bu ülkede. Şöyle bir ölçümleme yapıyorum, biz gelene kadar tüm hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay. 16 aylık hükümetlerle dik durabilir mi, ayakta durabilir mi bir devlet? İşte o Türkiye bizi bitirmiştir. Siyasi çekişmelerin, sosyal çalkantılar, ekonomik krizlerin adeta anamızı ağlattığı o kabus günlerini unutmadınız değil mi? Benzin kuyruklarını, ekmek kuyruklarını, gazyağı kuyruklarını? İşte o Türkiye tek parti döneminin Türkiyesidir. Siz bu ülkede parti il başkanlarının yani CHP il başkanlarının valilik yaptığını bilir misiniz? Hem il başkanı hem vali. Şimdi böyle bir şey gündeme gelse ne derler? Kıyamet kopar değil mi? Bu ülkeyi bunlar ileri götürebilir miydi? Ve götüremediler. Ülkemizi patinaj yaptırmanın ötesinde geri götürdüler. İşte bunlar o Türkiye'nin özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Mecliste yine varlığı pamuk ipliğine bağlı zayıf bir hükümet istiyorlar. Siyasi partiler birbirleriyle uğraşmaktan ülkeye ve millete hizmete fırsat bulamasınlar istiyorlar. Bu puslu havayı kendilerine ikbal devşirmek için kullanıyorlar. Havada bulut eski Türkiye’yi unut" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.