Erdoğan Kktc’de Halka Seslendi

Erdoğan Kktc’de Halka Seslendi
KKTC’de kendisini havalimanında karşılayan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “KKTC’yi unutmamız söz konusu olamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk resmi ziyaret...

KKTC’de kendisini havalimanında karşılayan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “KKTC’yi unutmamız söz konusu olamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk resmi ziyaretini düzenlediği KKTC’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından karşılandıktan sonra Ercan Havalimanı’nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Cumhurun Cumhurbaşkanını seçtiği seçimde her zaman olduğu gibi ilk ziyaretimi KKTC’ye yapmak suretiyle hamdolsun yolculuğumuzun resmi, diplomatik ilişkiler sürecini de KKTC’den başlatmış oluyoruz. Zira anayla yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamızda o kadar anlamlıdır. Yarın da inşallah Azerbaycan yolculuğumuz var. Azerbaycan’a gideceğiz. Orası da yine bizim yıllar yılı hep bu şekilde gerek cumhurbaşkanlarımız seçimlerinde, gerek başbakanlarımızın seçimlerinde bir teamül olarak yerine getirdiğimiz görevimizdir” dedi.

KKTC ziyaretinde tüm yöneticilerle görüşeceğini ifade eden Erdoğan, “Şimdi KKTC’de bugün gerek sayın cumhurbaşkanıyla, gerek ana muhalefet lideriyle, gerek diğer Meclis başkanımız ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle hepsiyle yapacağımız görüşmelerde Kuzey Kıbrıs’ın bugüne kadar o samimi, dik duruşunun uluslararası camiadaki yerini tekrar dertleşeceğiz. Tabi önümüzde bu hafta içerisinde NATO görüşmesi var, ay sonunda BM Genel Kurulu var. Kıbrıs yine bizim bu toplantılarda önemli bir gündem maddemiz. Ben gösterdiğiniz bu ilgiye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KKTC’ye yapılan hizmetlerin süreceğini de kaydeden Erdoğan, “Şunu bilmenizi istiyorum hiçbir zaman KKTC’yi unutmamız söz konusu olamaz. Ve inşallah öyle zannediyorum ki 2 ay içerisinde Türkiye’den denizin altından su Kuzey Kıbrıs’a ulaşıyor. Artık barajlar zaten tamam. Şimdi inşallah su ulaşıyor. Suyla birlikte inşallah ardından da yine denizin altından elektrik de inşallah buraya ulaşmış olacak ve burada ara sıra kesinti diye bir şey inşallah olmayacak. Ve şunu da söyleyeyim. Güney Kıbrıs’ın da ihtiyacı olduğu zaman bizim bu attığımız adımlardan onlar inanıyorum ki barışım mesajını alacaktır. Tabi burada arzumuz şudur. Özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa aynı şekilde Yunanistan’ın da bu görevini yapmasıdır. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girmiş olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a KKTC ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın ve Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri eşlik ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.