Erdoğan Kûtü’l-Amare’nin 100. yılını kutladı

Erdoğan Kûtü’l-Amare’nin 100. yılını kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kûtü'l-Amare Zaferi'nin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum"...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kûtü'l-Amare Zaferi'nin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kutü'l Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Erdoğan, "Bu millet, Malazgirt Zaferi'nden Çanakkale destanına tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Bugün milletimizin, ecdadımızın yazmış olduğu bir başka eşsiz destanın, Kutü'l-Amare Zaferi'nin 100. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Kutü'l-Amare, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen vatanına nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli ve en açık örneklerden biridir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kutü'l Amare Zaferi'nin yıllardır milletin hafızasından silinmeye çalışıldığını vurgulayarak, "Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kûtü'l-Amare Zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır. Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa'yı rahmetle anıyorum. Kutü'l-Amare Zaferi'nin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.