Erdoğan: “Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi’dir, Halkın Oylarıyla O Gelmiştir”

Erdoğan: “Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi’dir, Halkın Oylarıyla O Gelmiştir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunu çok açık ve net söylemek zorundayım. Zira benim nezdimde yine söylüyorum Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi’dir. Halkın oyları ile o gelmiştir. Yanında savunma baka...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunu çok açık ve net söylemek zorundayım. Zira benim nezdimde yine söylüyorum Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi’dir. Halkın oyları ile o gelmiştir. Yanında savunma bakanlığı yapan general onu darbeyle indirmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Genel Merkezi’nin Sepetçiler Kasrı’nda düzenlediği 5. Geleneksel İftar programına eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. İftara Erdoğan çiftinin yanı sıra iftara ev sahipliği yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sanatçı Mustafa Ceceli ile davetliler katıldı. İftarın ardından kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mübarek Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve İslam ülkelerine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bu iftar programı özellikle bizleri bir araya getirmekle kalmadı çünkü çok farklı bir dönemi yaşıyoruz. Bu farklı dönemde dostlarımızla bir arada olma fırsatını yakaladık. Bundan dolayı Yeşilay cemiyetine teşekkür ediyorum” dedi.

Erdoğan, “Yeşilay’ın bir çöküntü dönemi oldu. Öğrencilik yıllarımızda özellikle imam hatip okulunda okuduğumuz yıllarda Yeşilay ile münazaralarda hep iç içeydik. Ve Cağaloğlu’ndaki merkez binası ve hemen onun yakınında Milli Türk Talebe Birliği bu iki merkez bizim için hareket noktasıydı. Yeşilay’a gider münazara için rakiplerimi öğrenir, konularımızı alır ondan sonra da Milli Türk Talebi Birliği salonunda yarışma için o tarihi bekler ve ondan sonra da yarışmaya hazırlanırdık. Böyle benim gönül dünyamda farklı bir yanı var” diye konuştu.

Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkların bırakılması için Ramazan ayının bir fırsat olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Ramazan ayının bu manevi temizlenme yanında vücudumuzun fiziki arınmasını sağlayan bir yanı olduğuna da inanıyorum. Diğer zamanlarda gün boyu sigara kullanan pek çok insanın Ramazan’da bu alışkanlığını gündüzleri mecburen terk ettiğini, akşamları da azalttığını görüyoruz. Hatta diğer aylarda zaman zaman alkol alan, kumar oynayan pek çok kişinin de Ramazan’da bu illetten tamamen uzak durduğu ifade ediliyor. İstatistikler bunu gösteriyor. Yılın tamamını Ramazan gibi değerlendirebildiğimiz zaman Yeşilay çatısı altında verdiğimiz mücadelenin başarı oranının katbekat artacağı açıktır. Küreselleşmenin avantajları yanında gençlerin zararlı maddelere bağımlılığı teşvik eden yönleri de bulunuyor. Bu durum bizim zararlı maddelerle ilgili yürüttüğümüz mücadeleyi daha güçlü, yaygın ve etkin sürdürmemizi gerekli kılıyor. Ramazan ayı bize bu mücadelenin manevi boyutunun en az yasaklar ve cezalar kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi.

“BİR MÜSLÜMAN’IN UYUŞTURUCUYLA, İÇKİYLE, KUMARLA HİÇBİR İŞİ YOKTUR, OLAMAZ”

Bir Müslümanların kötü alışkanlıklarla hiçbir işinin olmadığını ve olmaması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir Müslüman’ın ne uyuşturucuyla, ne içkiyle ne kumarla zaten asla hiçbir işi yoktur, olamaz. Ben mekruh kabul edilen sigarayı da bu kapsamda değerlendiriyorum. Bunu niye söylüyorum. Bunun zararları bilimsel olarak teyit edilmiş midir? Edilmiştir. Ha bazı sözde bilim adamı olanlar bakıyorsunuz hoca, koskoca profesör. Ama bakıyorsun sigarayı da, içkiyi de götürüyor. Ve kendisiyle de bunu konuştuğumuz zaman savunuyor. Ama öbür tarafta bakıyorsunuz, yok kalpten, yok böbrekten, yok şuradan, yok buradan bir sıkıntıyla karşısına gelindiği zamanda sigarayı veya alkolü bırakman lazım. Tamam da bunu diğer zamanlarda savunma! Bunu açık ve net olarak ortaya koy. Koyun ki insanlığı bizler katletmeyelim. İnsanlığın zararına çalışmayalım. Ben medya ile bununla ilgili çok savaş verdim. Anayasamızın 58. Maddesinde gençliğin korunmasına ilişkin madde olduğu halde çok eleştirildim. Yani bunu İslam emrediyor diye buna karşı durmanın anlamı nedir. İlla bunun sana bilimsel tespitini ayrıca mı getireceğiz. O da bunu getirilmiş, bütün bunlara rağmen bu mücadeleler sürdü. Alkol partilerinde ölenler öldürenler bunları hep konuşuyoruz. Doktorlarımızın açıklamalarını dinliyoruz. Tüm bunlara rağmen inadına bir mücadele var. Yeşilay işte bunların karşısında bu mücadelesini her safhada inanıyorum ki sürdürecektir” diye konuştu.

Hükümetin kurulması için süreci başlatacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bilindiği TBMM başkanlık seçimini tamamladı, şimdi sıra başkanlık divanının oluşturulmasındadır. Anayasamıza göre başkanlık divanının oluşumunun ardından hükümet kurma görevi noktasında 45 günlük süreci başlatmak üzere parlamentodan bir milletvekiline bu süreci başlatacağım. Mecliste çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir” dedi.

“AZINLIK HÜKÜMETİNİN BÖYLE BİR İMKANA SAHİP OLAMAYACAĞINA İNANIYORUM”

Türkiye’nin önünde çok önemli sorunların bulunduğunu ifade eden Erdoğan, “Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye’nin önünde çok önemli sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlıkla bir hükümetin kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum. Aynı şekilde gündemimizdeki kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış kuracağı hükümetinde ihtiyacımız olan çözümleri üretemeyecekleri kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

“EĞER PARLAMENTO ÇÖZEMİYORSA ÇÖZECEK OLAN MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR”

Hükümetin kurulamaması durumunda gerekli adımları atacağını belirten Erdoğan, “Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemlerde yine Anayasamızda belirtildiği şekilde tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir. Dünyada ve bölgemizde gerçekten hayati gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Türkiye’nin hükümet meselesiyle uğraşmak zorunda kalmasını asla arzu etmezdim. Ama şartlar ülkemizi bu noktaya getirdi. İnşallah bu dönemi de en kısa sürede ve en hayırlı şekilde geride bırakacağız. Milletimiz takdirini 7 Haziran’da ortaya koydu. Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm mercii yine milletimizin ta kendisidir. Eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Yani kimse milletimize gitmekten bir defa çekinmesin kaçmasın. Biz uzun zamandır mevcut sistemimizdeki bu mahsurlara dikkat çekerek alternatif tekliflerimizi dile getiriyoruz. Yaşanan her gelişme bizim tespitlerimizi ve bu tespitlerin doğruluğunu bir kez daha teyit ediyor. İnşallah önümüzdeki dönem bu sorunların çözümü ile ilgili tekliflerimiz sağduyulu bir şekilde tartışılır, değerlendirilir” dedi.

“MISIR’IN CUMHURBAŞKANI MURSİ’DİR”

Erdoğan, “Bir diğer taraftan Mısır’da tabii ki evlerinde 13 tane Müslüman kardeşler mensubu insanın başlarına kurşun sıkmak suretiyle onları şehit edenleri de huzurunuzda lanetliyorum. Zaman zaman Mısır’ın şuanda başındaki işgalci zad ile ilgili bu şekilde konuşmamı eleştirenler çıkıyor. Eğer ben demokrasiye inanmışsam, halkın iradesine inanmışsam halkın iradesini yok sayanlara karşı mücadelem devam edecektir. Bunu çok açık ve net söylemek zorundayım. Zira benim nezdimde yine söylüyorum; Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi’dir. Halkın oyları ile o gelmiştir. Yanında savunma bakanlığı yapan general onu darbeyle indirmiştir. Neyin ne olduğunu çok iyi görmemiz lazım. Ama ne yazık ki dünya ikiyüzlü ve samimi değil. Ve bu samimiyetsizlikler nedeniyle işte şuanda komşu da olanlarda ortada. Eğer ilkeli, samimi duruşların olduğu bir dünya olmuş olsa bu insanlık bi sıkıntıları yaşamayacaktı. Ben buna inanıyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.