Erdoğan Silahsızlanma Çağrısını Değerlendirdi

Erdoğan Silahsızlanma Çağrısını Değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silahsızlanma çağrısını değerlendirerek, “Temenni ediyorum ki bu açıklamaların ardında durulur ve bununla ilgili gerekli adımlar da atılır” dedi.Atatürk Havalimanı’...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silahsızlanma çağrısını değerlendirerek, “Temenni ediyorum ki bu açıklamaların ardında durulur ve bununla ilgili gerekli adımlar da atılır” dedi.

Atatürk Havalimanı’nda Suudi Arabistan ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii silahların bırakılması çağrısı bizler için çok çok önemli bir beklenti idi. Bu demokratik açılım süreci ile başlayan bir çağrıdır. Milli birlik ve kardeşlik projesi ile başlayan bir şimdi de çözüm süreci ile devam eden ve bunu artık noktalayalım diye hasretle beklediğimiz bir çağrıdır” dedi.

Açıklamanın arkasında durulması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Tabii çağrılar güzeldir ama aslolan uygulamadır. Acaba bu uygulama şu seçim öncesinde veya seçimlerde araziye ne kadar yansıyacaktır. Buncan önce mart seçiminde maalesef yansımadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yansımadı. Biliyorsunuz aynı şekilde devam etti. Temenni ediyorum ki bu açıklamaların ardından durulur ve bununla ilgili gerekli adımlar da atıldır” diye konuştu.

Silahları bırakması gereken tarafın terör örgütü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat burada silahları bir şeyleri söylemem lazım. Yani burada silahları bırakması gereken bölücü terör örgütünün mensuplarıdır. Eğer burada güvenlik güçlerimizin silah bırakılması bekleniyorsa bu ham hayaldir. Böyle bir şey olmaz. Güvenlik güçlerinin enstrümanıdır ve onunla beraber yaşar. Ve o silahın hedefi huzurdur. Güvenliği ve huzuru sağlamaktır. Kalkıp ta asker-polis silah bıraksın deniliyorsa böyle bir saçmalık olmaz. Bunun için vardır ve kolay kolay ne güvenlik ne diğer birimler eğer bir teröre teşebbüs yoksa zaten orada silaha tevessül etmez ve onun da meraklısı değildir. Nerede kullanılacağını bilir. Bu konuda da mevzuat çerçeveyi çizmiştir. O da o çerçeve içerisinde hareket eder” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.