Erdoğan: Terör örgütünü sandıkta siz bitireceksiniz

Erdoğan: Terör örgütünü sandıkta siz  bitireceksiniz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı konuşmada 1...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı konuşmada 1 Kasım seçimlerinde Avrupa'daki Türk vatandaşlarına da çok önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Terör örgütünü sandıkta siz bitireceksiniz" diye konuştu.

"Avrupa'da yaşadığınız ülkelerdeki siyasi hayata katılımınız elbette çok önemli. Ama Türkiye'deki seçimleri de asla ihmal etmeyin" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ilk defa bulundukları ülkelerde oy kullanmaya başladılar. Hamdolsun yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza oy kullanma hakkını başbakanlığım döneminde biz getirdik. Biz sağladık. Bu vesileyle cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için, aynı şekilde 7 Haziran seçimlerinde siyasi tercihinizi sandıklara yansıttığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü sizlerin demokratik haklarını kullanması bir cumhurbaşkanı olarak benim için çok çok büyük anlam taşır" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk uygulama olması sebebiyle oy verme oranının oldukça düşük düzeyde kaldığını belirten Erdoğan, "7 Haziran'da bu oran yükseldi ama yine de beklediğimiz seviyeye ulaşmadı. İnanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinde siyasi iradenize, seçme hakkınıza çok daha güçlü şekilde sahip çıkacak sandıkları patlatacaksınız. Buna inanıyorum" diye konuştu.

"HALKININ OYLARIYLA İLK DEFA SEÇİLMİŞ BİR CUMHURBAŞKANI OLARAK MİLLİ İRADENİN ÖNEMİNİ ANLATMAK DURUMUNDAYIM"

"Tabi birileri benim bu açıklamalarımdan rahatsız oluyor olabilir. Cumhurbaşkanı bu işlere niye karışıyor diyenler olabilir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ben Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak, halkının oylarıyla ilk defa seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak, milli iradenin önemini her yerde anlatmak durumundayım. Ve milli iradenin en üst düzeyde tecellisini sağlamak için de elimizden gelen gayreti ortaya koymak sorundayız" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SANDIKTA SİZ BİTİRECEKSİNİZ"

"Türkiye'nin istikrar ve güven ortamına ihtiyacı olduğu bir dönemde yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde ülkemizdeki vatandaşlarımızla birlikte sizlere çok önemli görevler düşüyor" diyen Erdoğan, "Terör örgütünü sandıkta siz bitireceksiniz. İşte gördünüz 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan siyasi belirsizlik ortamı sisli havayı sevenleri hemen ortaya çıkardı. Milletimizin aldığı güç ve anayasamızdan aldığımız yetkiyle bu dönemi ülkemizin ciddi bir sıkıntıya maruz kalmasına meydan vermeden yönettik. Ülkeyi yeniden seçimlere götürdük" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTÜYLE ANLADIĞI DİLDEN KONUŞACAK İRADEYE, İMKANA, KARARLILIĞA SAHİP"

Terör örgütünü uzun süredir kolladığı eyleme geçme arayışını bu belirsizlik ortamını fırsat bilerek hayata geçirdiğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye terör örgütüyle anladığı dilden konuşacak iradeye, imkana, kararlılığa sahiptir. Bizi üzen bu süreçte verdiğimiz şehitler, hayatını yitiren masumlar, onların ailelerinin ve sevenlerinin yaşadığı acılardır. Yoksa terörün üstesinden geleceğimiz konusunda en küçük bir tereddüdümüz yoktur. Ama şu da bilinsin ki yüreğimize düşen her ateş bizi daha güçlü bir mücadele vermeye yöneltiyor. Sizler bugün burada teröre karşı, terör örgütüne karşı onun hain saldırılarına karşı terör örgütünü doğrudan veya dolaylı olarak destekleyenlere karşı duruşunuzu net bir şekilde göstererek bize ve güvenlik güçlerimize büyük bir moral verdiniz. 1 Kasım seçimlerinde de teröre karşı bu kararlı duruşunuzu sandığa yansıtarak dünyaya Avrupa'ya ve ülkemiz içindeki birtakım kesimlere tarihi bir mesaj vereceğinize inanıyorum."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.