Ereğli’de Yanan Restoran Alanı Yeniden Hayat Bulacak

Ereğli’de Yanan Restoran Alanı Yeniden Hayat Bulacak
Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, eski Belediye Başkanlarından rahmetli Kenan Akpınar döneminde yaptırılan ve yanarak kül olan Ekin Aile Gazinosunun bulunduğu alanı Yap-İşlet-Devre...

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, eski Belediye Başkanlarından rahmetli Kenan Akpınar döneminde yaptırılan ve yanarak kül olan Ekin Aile Gazinosunun bulunduğu alanı Yap-İşlet-Devret modeli ile yeniden ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Özgüven, Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Savaş ve Birim Müdürleri ile birlikte Atatürk Kültür Parkında incelemelerde bulundu. Atatürk Kültür Parkını Ereğli’nin akciğerleri olarak tanımlayan Başkan Özgüven, yeşil dokusu ve sosyal tesisleri ile sadece Ereğli değil çevre il ve ilçelerden çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Parkında yanan restoran alanını yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Ekin Aile Gazinosu olarak hizmet veren ahşap, lambrili tesisin hayranlık uyandıran bir kimliği olduğunu belirten Özgüven, bu kimliğe uygun yeni bir tesisin yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade ederek, “Bu alana yapılacak sosyal tesisi yap-işlet-devret modeli ile Ereğli’ye kazandırmak istiyoruz. Bu alanı değerlendirmek isteyen müteşebbisleri bekliyoruz. Düğün salonu, kır gazinosu, aile restoranı yanında ikinci bir alternatif olarak 50- 60 yatak kapasiteli butik otel olarak ta işletme yapılarak hizmet verebilir. Ekonomik durumu iyi olan müteşebbisler bize gelerek ister kendi hazırladıkları projeyi isterlerse Belediye olarak bizim hazırlayacağımız projeyi değerlendirebilirler. Bu proje ile hem atıl bir alan yeniden canlanmış olacak hem de Rahmetli Belediye Başkanımız Kenan Akpınar’ın anısını burada yeniden yaşatmış olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yanan gazino alanı ile birlikte aşağıda yer alan havuzunda proje dahilinde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.