Ereğli’nin Yaşayan Tek Kore Gazisine Ziyaret

Ereğli’nin Yaşayan Tek Kore Gazisine Ziyaret
Konya’nın Ereğli ilçe protokolü “Gaziler Günü” dolayısıyla ilçede yaşayan tek Kore Gazisi olan İskender Toraman’ı evinde ziyaret etti.

- Konya’nın Ereğli ilçe protokolü “Gaziler Günü” dolayısıyla ilçede yaşayan tek Kore Gazisi olan İskender Toraman’ı evinde ziyaret etti.

Eşi Ümmügülsüm Toraman ile protokolü karşılayan İskender Toraman Kore’de savaştığı o günleri anlatarak ziyaretçileri duygulandırdı. Eşi Ümmügülsüm Toraman’ın savaştayken kendisine şiirler yazdığını söyleyen Kore Gazisi İskender Toraman 63 yıldır evli olduklarını ve bu evliliklerini 8 çocuk ile taçlandırdıklarını söyledi. Misafirlerine yazdığı şiirleri okuyan gazi eşi Ümmügülsüm Toraman ise, “Biz yıllardır birbirimizi hiç kırmadık eşim gazi oldu onun yolunu hep bekledim. Yüce Allah’ım herkese bizim kadar uzun evlilikler nasip etsin” dedi.

Ümmügülsüm Toraman daha sonra konuklarına eşi için yazdığı şiirleri okudu.

Yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Ereğli Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Emin Özyurt İskender Toraman’ın şu anda Ereğli’de yaşayan tek Kore gazisi olduğunu ifade ederek protokol üyelerine bu önemli günde kendilerine verdikleri değer nedeniyle teşekkür etti.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Şehit ve gazilerimiz sayesinde bu vatan topraklarında rahatça yaşamımızı sürdürüyoruz, İskender amcamız herkese örnek bir insan gazilik ünvanının yanında çizdiği mutlu aile tablosu da hepimizi şaşırttı, ben kendilerine daha uzun ömürler ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden de, kendilerini kabul eden İskender Toraman ve ailesine teşekkür etti. Kaymakam Erden, Gaziler gününde Ereğli’de yaşayan tek Kore gazisi İskender Toraman’ı vatan için yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Erden, gazi eşi Ümmügülsüm Toraman’ın yazdığı şiirlerden de etkilendiğini söyledi.

Protokol üyelerinin çiçek takdiminin ardından ziyaret sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.