Erkan Güral, İhracat Rakamlarını Değerlendirdi

Erkan Güral, İhracat Rakamlarını Değerlendirdi
Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Eylül ayındaki rekor ihracatın, potansiyel ve gücün rakamlarla ifadesi olduğunu kaydetti.

- Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Eylül ayındaki rekor ihracatın, potansiyel ve gücün rakamlarla ifadesi olduğunu kaydetti.

İhracatta Cumhuriyet tarihinin Eylül ayı rekoru kırıldığını dile getiren Güral, yeni Türkiye logosunun anlamına atıfta bulunarak, “İhracat verileri, potansiyel ve gücün rakamlarla ifadesidir” diye konuştu.

Erkan Güral, TİM’in açıkladığı eylül ayı ihracat rakamlarının sanayiciyi daha da yüreklendirdiğini söyledi. Başkan Güral, Türk ihracatçısının gerek komşu ülkelerde yaşanan çatışmalara, gerekse ihracatta en büyük pazar olan Avrupa’daki ekonomik sıkıntılara karşın hız kesmediğini vurguladı.

Sanayici ve işadamlarının yeni pazarlar keşfederek, üretimde kaliteyi arttırarak, yeni yatırımlar yaparak ihracatı desteklediğini ifade eden Başkan Güral, “Bu başarı, cesur üreticinin ve ekonomi yönetiminin istikrarlı çalışmalarının sonucudur” dedi.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral açıklamasında, Türkiye’nin 2023 yılı için koyduğu ekonomik hedeflerinde itici gücü olacak yeni logoya da atıfta bulunarak, "Ülkemizin dış ticarette marka değerini artırmayı hedefleyen yeni logo potansiyel ve gücü temsil ediyor. Eylül ayı ihracat verilerine baktığımızda da potansiyel ve gücün rakamlarla ifadesini görüyoruz. Ülkesinin gücüne, kendi potansiyeline güvenen ihracatçımızı yeni başarılar, yeni rekorlar bekliyor” ifadelerini kullandı.

TİM verilerine göre eylül ayı ihracat rakamı, geçen yılın eylül ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 13 milyar 294 milyon dolar olmuştu. (EFE)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.