Erkek Ressamlar Kadına Yönelik Şiddeti Resmetti

Erkek Ressamlar Kadına Yönelik Şiddeti Resmetti
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen erkek ressamlar, kadına yönelik şiddeti resmetti. Özgecan Aslan’ın simgeleşen fotoğrafının aktardığı tuval, sergide en çok dikkat çeken resim old...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen erkek ressamlar, kadına yönelik şiddeti resmetti. Özgecan Aslan’ın simgeleşen fotoğrafının aktardığı tuval, sergide en çok dikkat çeken resim oldu.

Çekmeköy Belediyesi ve Kızılay Çekmeköy Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan ‘Kadına Şiddete Hayır’ programında, çoğunluğu erkeklerden oluşan ressamlar, çizdikleri tabloları sergilediler. Sergi öncesinde gerçekleştirilen panelde kadına yönelik şiddete dikkat çekildi.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE HAYIR DİYORUZ”

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Kadına yönelik şiddete hep birlikte hayır diyoruz. Aslında Allah’ın yarattığı değerli varlıklar olan hanımlara değil insanlara da şiddete hayır diyoruz, şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz. Dünya Kadınlar gününde özellikle kadın merkezli bir vurgulamanın da ayrı bir yararı var. Kızılay Çekmeköy Şube Başkanlığımız bu farkındalığı oluşturmak adına bu güzel programı hazırladı. Ben de programın bu konuya önemli katkılar yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“KADINLARIMIZ İÇİN DUYARLILIK YAPMAK İSTEDİK”

Kızılay Çekmeköy Şubesi Kadın Kolları Başkanı Serpil Erdoğan ise, “Kadına şiddete dikkat çekmek istedik, bunu da sanatsal bir faaliyet olarak yapmak istedik. Çekmeköy Kızılay Kadın Kolları Şube Başkanlığı ve Alev Sanat Grubuyla birlikte sanatsal bir gösteri yapacağız. Bütün kadınlarımız için duyarlılık yapmak istedik ve farkındalık oluşturalım dedik. Sanatın kadının hayatında çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Biz de bunu tuvale dökmek istedik. Çünkü bu içler acısı bir durum. Her gün bir kadınımız acı bir şekilde hayatını kaybediyor. Biz istiyoruz ki onlar güzellikler içerisinde de anılsın” dedi.

KADIN ŞİDDETİNE TEPKİ OLARAK ÖZGECAN’I RESMETTİ

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekmek isteyen ressam Mehmet Kartal, geçtiğimiz günlerde Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ı resmetti. Yaptığı resimle şiddete dikkat çekmek olduğunu belirten Kartal, “Amacım, sanatsal açıdan kadınlar gününde bunu nasıl dile getirebiliriz? Son yaşadığımız sıcak olaylar, Özgecan’ı kaybetmemiz, artık simge haline dönüşen Özgecan’ı resmetmek istedim. Bana bu konuda ilham verdi” dedi.

Resim sergisinden elde edilecek gelir, şiddet mağduru kadınlara bağışlanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.