Erkeklerde Meme Büyümesi “Jinekomasti”

Erkeklerde Meme Büyümesi “Jinekomasti”
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Tolga Hüner, “Jinekomasti”nin göğüs kaslarının gelişmesi olarak tanımlanamayacağını, çoğu zaman hormonal dengesizliklere bağlı olarak ortaya çıktı...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Tolga Hüner, “Jinekomasti”nin göğüs kaslarının gelişmesi olarak tanımlanamayacağını, çoğu zaman hormonal dengesizliklere bağlı olarak ortaya çıktığını belirterek tedavisi ve operasyonu hakkında bilgi verdi.

Dr. Hüner, erkek göğüslerinin gerek yağlanma gerekse hormonal nedenlerle büyümesi ve belirginleşmesine “Jinekomasti” denildiğini belirtti. Göğüs kaslarının gelişmesinin jinekomasti olarak tanımlanamayacağını, jinekomasti’nin çoğu zaman hormonal dengesizliklere bağlı olarak ortaya çıktığını anlatan Dr. Tolga Hüner, “Erkeklerde hormonal değişimlerin yoğunlaştığı 10 ile 16 yaşlar arasında yüzde 40 oranında rastlanır, ergenlik çağında büyümenin en hızlı olduğu dönemde yüzde 65 oranında olabilir. Ergenlik döneminde ortaya çıkan jinekomasti olgularının çoğu kendi kendine düzelir. Ergenlik dönemi sonrasında devam eden jinekomasti hastaları tedavi edilmelidir” diye belirtti.

JİNEKOMASTİ TEDAVİSİ VE OPERASYONU

Jinekomasti tedavisi ve operasyonu hakkında bilgi veren Acıbadem Eskişehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Tolga Hüner, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ergenlik döneminde ortaya çıkan jinekomasti olgularının büyük bir kısmı kendi kendine düzeldiği için özel olarak tedavi gerektirmez. 3-4 sene içinde kendi kendine düzelmeyen jinekomasti olgularında uygulanan tedavi şekli ameliyattır. Meme bezlerinin büyümesi sonucu oluşan jinekomastide meme bezlerinin büyümüş olan kısımları çıkarılır, fazlalıkları alınır. Göğsü oldukça büyük olan kişilerde yağlar alındıktan sonra deride kalan bolluğu almak için ayrıca ciltte gerdirme işleminin de uygulanması gerekir. Jinekomasti operasyonu, lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Hangi tip anestezi uygulanacağına yaşınıza ve göğüs büyüklüğüne bakarak karar verilir. Ameliyat süresi ortalama 1-1,5 saat sürer. Jinekomasti ameliyatı olduktan sonra aynı günün akşamı ya da ertesi gün hastaneden çıkabilirsiniz. Ameliyat sonrası fazla ağrı olmaz, bu nedenle günlük hayatınızı normal olarak sürdürebilirsiniz. Ameliyattan 2-3 gün sonra banyo yapabilir, iş hayatına dönebilirsiniz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.