Erken Hasat Zeytinyağı Fiyatı Artırdı

Erken Hasat Zeytinyağı Fiyatı Artırdı
Türkiye’nin zeytinyağı üretiminin yüzde 3'ünü karşılayan Mersin’in Mut ilçesindeki fabrikalarda sızma zeytinyağı fiyatları 5-6 TL’den 12 ila 13 TL’ye, marketlerde ise 17 TL’ye kadar çıktı.

- Türkiye’nin zeytinyağı üretiminin yüzde 3'ünü karşılayan Mersin’in Mut ilçesindeki fabrikalarda sızma zeytinyağı fiyatları 5-6 TL’den 12 ila 13 TL’ye, marketlerde ise 17 TL’ye kadar çıktı.

Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, yaptığı açıklamada, tüccarların ilçeye erken gelmesi ve zeytindeki kaliteden dolayı salamura ve yeşil zeytin satışının arttığını belirterek, "Bu da elimizde yağa gidecek zeytinlerin kalmamasına sebep oldu. Bundan dolayı da 50 ile 80 kuruşa alıcı bulan yağlık zeytin fiyatı bir anda 1,20 ile 1,50 TL'ye çıktı" dedi.

Bu yıl zeytin rekoltesinin düşük olması sebebiyle zeytinyağı fiyatlarının Türkiye genelinde arttığını ifade eden Çelik, "Mut’ta bulunan yaklaşık 15 adet zeytinyağı fabrikasında geçen yıl 5 ile 6 TL'den satmış olduğumuz erken hasat zeytinyağı soğuk sıkma litre fiyatı bu yıl 12 ile 13 TL’ye çıktı. Marketlerde ise bu fiyat 17 TL’den alıcı buluyor. Fiyatlar, bu gidişle daha da yükselecek" diye konuştu.

ERKEN HASAT ZEYTİNYAĞI FİYATI ARTIRDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.