ERKOÇ VE KMTSO

ERKOÇ VE KMTSO
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu konuyu ele aldı;

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KMTSO Meclis toplantısına katılarak Meclis üyelerine bir sunum yaptı..

    Başkan Erkoç: iş dünyasına birlikte çalışalım çağırısında bulundu..

    Yapılan hizmetleri anlattı ama benim en çok dikkatimi çeken olay ise kocası ölünce 3 çocuğu ile perişan kalan o ailenin yapısı oldu..

     Bu Suriyeli bir aile değil özmü ? öz Maraş’ın kendi evladı..

     Başkan Erkoç: “ Bunun gibi aileler çok fazla belediye olarak biz, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, Dulkadirğlu Belediye Başkanımız Necati Okay, ve diğer ilçe belediye başkanlarımızda bir yandan koşuyor ama yetişemiyoruz, iş adamlarından bu konuda destek istiyorum,” hayır hasanat yapıyorsunuz, yardımda bulunuyorsunuz ama şu mübarek ramazan ayında biraz daha gayret istiyorum..

     Üç yıldan beri niye yapmadınız eleştirisine açık yüreklilikle cevap veren Erkoç:

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Benim en büyük rakibim Büroktatik  oligarşidir.. Devlet yöneticileri olan bizler iş dünyasının önünüde ki bürokratik zorlukları kaldıramıyoruz..” her gün zorluk çıkarıyoruz,” açıklamasını duymuşunuzdur..

     İş dünyası: Resmi kurumlarda işler hızlı yürümüyor diyor..

     Resmi kurum olan devlet kuruluşu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin işleri de o kadar hızlı yürümüyor..

     Bir istimlak işi yıllarca sürüyor.. diyerek o da bürokratik zorluklardan dert yandı.

     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “ Yedi kuyulardaki Kayak Merkezinin yerini hazineden almamız tam bir buçuk yıl sürdür!

     Hazine kim ? Devlet, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kim Devlet bir buçuk yıl değil bu iş bir gün sürmesi gerekir..

     Belediye ben burayı alıyorum dediğinde hazine de o gün tapusunu vermesi gerekir..

     Kamuda koltuklara oturanlar : “Ben gidersem burası batar !” mantığı ile sım sıkı sarılıyor ve iş yapmadan sürekli engel çıkarıyorlar..

     Bir yol açacaksın istimlak işleri aylarca yıllarca sürüyor..

     Oysa bu işler bir iki gün içinde bitmesi gerekir..

     Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan: “ bu konuyu aşacağız diyor..

     Geçtiğimiz gün bakanlar kurulu toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlara :” tapuları yıkalım, her bakanımız 6 aylık bir eylem planı projesi çıkarsın 2017 yılı sonunda ne olacağımızı bir görmek istiyorum,” diyerek galiba kamu kurumlarını özel sektör gibi çalıştırmayı başardığı gün, Fatih başkan da kayak merkezi arrası için 1.5 yıl beklemek zorunda kalmayacaktır.. bir günde bu işler bitecektir..

     Yapılan işleri tek tek gösterdi..

      Kanuni süreçlerini anlattı..

      Yaklaşık 200’e yakın uzman kadro ile çalışmaya başladığını ancak : Bürokratik engeller sebebi ile işler öyle bilindiği gibi hızlı gitmiyor..

      En hızlı bölümü kanuni işler bittikten sonra inşaat bölümü, bugün başladığımız tüm projelerimiz yıl sonunda tamamı bitmiş olacaktır..

      Mercimektepe- Tekke kentsel dönüşüm projesi ve çalışmasına göreve geldiğim gün başladık ama hızlı yol alamıyoruz, sebebi ise haksız istekler ve talepler.. bir yerde tıkanıp kalıyoruz..

      Kuzey çevre yolu ile Kentsel dönüşümle Kahramanmaraş’ı ovaya inme yerine ahirdağı eteklerinde daha düzenli bir şehir oluşması için çalıştıklarını ifade eden Erkoç , Sır barajı üzerinden Önsen tarafına köprü yaparak Önsen’e uydu kent kuracağız TOKİ ile bunun görüşmesini yapıyoruz,” dedi.

     Kavlaklı, Aksu çayı dan, Ferhuş’tan Gaziantep yoluna bağlayan bir çevre yolu , Kuzey çevre yolu ile birleştiğinde Kahramanmaraş’ın etrafı çevre yolu ile bir birine bağlanacaktır..

     Ama bu işler hemen söylendiği gibi olmuyor, kanuni süreç , istimlak sorunu var hepsi zaman alıyor..

     Erkoç KMTSO Meclis toplantısında bir çok proje hakkında bilgi verdi.. soruları cevapladı..

     Bizim gördüğümüz sonuç şu oldu: Kamuda ki engellerin kalkması gerekiyor.. bir yerin kamulaştırılması, bir devlet kuruluşundan alınması 3 yıl sürmemeli, 3 günde bitmelidir.. Böyle hantal devlet yapısı ile Türkiye bir yere gidemez ! bizde seçim göreve getirdiğimiz belediye başkanlarımızı eleştiriz :” 3 yılda bir çivi bile çakamadı!” deriz ama iç yüzünü sormayız da o da bize yeterince anlatamaz..

    Devletin tepesi Cumhurbaşkanı’dan en alt kesimdeki vatandaşa kadar bugün git yarın gel den herkes dertli..  bu 6 aylık süreçte bu biterse sanıyorum , Türkiye koşarak gitmeye başlayacaktır..

     İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.