Ermenek’te Ölen Madencilerin Ailelerine Ev Müjdesi

Ermenek’te Ölen Madencilerin Ailelerine Ev Müjdesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Aldığımız karar neticesinde Ermenek’te şehit olan 18 madencimizin ailelerine, 17 tanesi Ermenek’te 1 tanesi Zonguldak’ta olmak üzere konut alacağız’’dedi.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Aldığımız karar neticesinde Ermenek’te şehit olan 18 madencimizin ailelerine, 17 tanesi Ermenek’te 1 tanesi Zonguldak’ta olmak üzere konut alacağız’’dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Denizli ziyaretinde ilk olarak Buldan ilçesine giden Hisarcıklıoğlu’na Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve çok sayıda işadamı eşlik etti. Buldan ziyaretinde ilk olarak Buldan Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Hisarcıkoğlu, burada tezgahları dolaştı. Dokuma el tezgahının başına geçen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, gazetecilere poz verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yönetim kurulu olarak bir karar aldıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’365 oda ve borsa başkanı bir araya gelerek bir istişarede bulunduk. Her yıl adet üzerine başkanlara, protokole yılbaşı hediyesi veriliyordu. Yönetim kurulu ve diğer oda ve borsa başkanlarının da desteğiyle bu yıl yeni yıl hediyesi almama kararı aldık. Aldığımız karar neticesinde de Ermenek’te şehit olan 18 madencimizin ailelerine verilmek üzere 17 tanesi Ermenek’te 1 tanesi Zonguldak’ta konut alacağız. Gerek hanımların, gerek çocukların garanti altına almaya yönelik bir konut alınacak’’dedi.

Daha önce de Soma için büyük bir kampanya başlattıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Soma’da yaşanan olayda da benzer bir kampanya yaptık. Yönetim kurulumun aldığı kararın ardından oda ve borsa başkanlarının büyük desteğiyle rekor kırdık. 17 milyon TL, Soma’da şehit olanların yakınlarına aktarılmıştı. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.’’

Daha sonra esnafları da ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, girdiği işyerlerinde Buldan bezinden yapılan el emeği ürünleri inceledi.TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilçeden ayrılarak Denizli’ye geçti.

ERMENEK’TE ÖLEN MADENCİLERİN AİLELERİNE EV MÜJDESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.