Ermeniler Barış İstiyor

Ermeniler Barış İstiyor
Sason, Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültürel Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman’ın Sason ilçesinde Meşeli Turnalı mezrasına yakın bulunan Komk Kilisesi...

Sason, Bitlis, Batman, Muş, Van, İstanbul Ermenileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültürel Derneği Başkanı Aziz Dağcı, Batman’ın Sason ilçesinde Meşeli Turnalı mezrasına yakın bulunan Komk Kilisesi’ni ziyaretinde yaptığı açıklamayla dikkatleri çekti. Papa tarafından yapılan açıklamalar ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan Dağcı, "Bütün insanların kardeşçe yaşamasını istiyorum" dedi.

Papa tarafından yapılan açıklamalarla ilgili soruları yanıtsız bırakan Dağcı, bu soruya cevap verecek muhatabın kendisi olmadığını dile getirdi. Bu işin büyüklerin işi olduğunu söyleyen Dağcı, “Sason’da 100’e yakın Ermeni hane bulunmaktadır. Bütün insanların barış içerisinde yaşamasını istiyorum. Çünkü ben ABD’ye gittim, orada ve çoğu yerde kardeşçe yaşadık. Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler hepsi bir arada yaşıyor. Ben bu barışı istiyorum. Bugüne kadar çok sıkıntı çektik, fakat biz o zamanlarda da bütün Müslüman kardeşlerimizle kardeş gibi yaşadık. Aşırı bir derecede haksızlık görmedik" dedi.

Sason’un kendileri için çok önemli bir yer olduğunu anlatan Dağcı, şunları söyledi: "Burada çok iyi insanlar var. Bunlarla bizim dinimiz ayrı olabilir ama hep kardeşçe yaşadık. Sason Mereto Dağı’nda bulunan kiliseye yakın bir bölgede. Her yıl kurbanlar, adaklar keseriz bütün davetlilere ikram ederiz. Hep birlikte iç içeyiz orada. Üç gece Ermeni ve Müslüman kol kola oynarız. Müslüman Sasonlularla icra ettiğimiz bu ziyaret kardeşliğimizin ve dostluğumuzun bir kanıtıdır. Bu ziyaret etkinliği daha önce olduğu gibi şimdi de kutlanmaktadır. Bu kardeşliğin devam edebilmesi için biz üzerimize düşen görevi yapmaktayız, çaba göstermekteyiz. Batman valisi şimdiye kadar bize çok yardımcı oldu. Biz bu yardımın devam etmesini istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın buraya sahip çıkması lazım. Tarihi eser olarak bu kilise zaten devletin malıdır."

Dağcı, Sason’daki kilisenin onarımının yapılması durumunda dünyanın bir çok ülkesinden buraya insanların ibadete geleceğini belirtti. Ermeniler olarak bu bölgeye yılda iki defa geldiklerini dile getiren Dağcı, "Kilisenin tadilatı yapılsa ABD, Fransa’dan binlerce insan gelecektir. Böyle olması durumunda bana göre burası Paris’i geçecektir. Kazanan da Sasonlular olacaktır. Batmanlı otelciler kazanacak, şoförler kazanacak. Biz de buraya gelip eski Müslüman dostlarımızı görmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.