Ermeniler Türk Kültür Ve Turizm Ofisi Önünde Eylem Yaptı

Ermeniler Türk Kültür Ve Turizm Ofisi Önünde Eylem Yaptı
Fransa'nın başkenti Paris'in Champs Elysees caddesindeki Türk Büyükelçiliği'ne bağlı Kültür ve Turizm Ofisi önünde eylem yapan Ermeniler polis tarafından gözaltına alındı.

- Fransa'nın başkenti Paris'in Champs Elysees caddesindeki Türk Büyükelçiliği'ne bağlı Kültür ve Turizm Ofisi önünde eylem yapan Ermeniler polis tarafından gözaltına alındı.

Kültür ve Turizm Ofisi önüne dün akşam saatlerinde gelen bir grup Ermeni militan, ofis önünde kendilerini birbirlerine zincirleyip Kültür ve Turizm Ofisi'nin camlarına kanı çağrıştıran kırmızı boya attı. Sözde 1915 Ermeni soykırımının tanınması ve soykırıma uğrayan yakınlarına Türk devleti tarafından tazminat ödenmesini isteyen Ermeniler pankart açarak eylem yaptı.

Paris Türk Kültür ve Turizm Ofisi önünde izinsiz yapılan gösteriye, Fransız polisinin anında müdahale ederek eylemcilerden bazılarını gözaltına aldığı görüldü. Paris'in en işlek caddesinde meydana gelen protesto eylemi sonrası polisin bina önünde ve çevresinde sıkı güvenlik önlemi aldığı öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.