Ermenilerin Katlettiği Şehitler Mezarı Başında Anıldı

Ermenilerin Katlettiği Şehitler Mezarı Başında Anıldı
Milli Mücadele döneminde, Fransız işgali altındaki Adana’nın Saimbeyli ilçesinde Ermeni milislerce katledilen 80 şehit, mezarları başında dualarla anıldı. 25. dönem milletvekili aday tanıtım toplantıl...

Milli Mücadele döneminde, Fransız işgali altındaki Adana’nın Saimbeyli ilçesinde Ermeni milislerce katledilen 80 şehit, mezarları başında dualarla anıldı.

25. dönem milletvekili aday tanıtım toplantıları için Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerine giden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana milletvekili adayları, il yöneticileri ve beraberindeki partililer, Saimbeyli’de bulunan şehitliği de ziyaret etti.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, burada yaptığı konuşmada, her yıl 24 Nisan’da "Ermeni Soykırımı" iddialarıyla Türkiye’nin etrafında bir çember oluşturmaya çalışan ülkelerin liderlerini Saimbeyli’ye davet etti. Ünüvar, "Saimbeyli, Ermeni milislerin Müslümanları katlettiği bir şehirdir. Dünya da bunu görmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çanakkale’de, 25’i devlet başkanı olmak üzere 100 civarında devlet adamıyla birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdiğinin altını çizen Ünüvar, "Biz de Ermeni milislerce şehit edilen 80 vatandaşımızın yattığı Saimbeyli’den birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı veriyoruz. Merhum ecdadımızı rahmetle anıyor, dünyanın böyle acı hadiseleri tekrardan yaşamamasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Kardeşlik ve dostluğa ihtiyacın her geçen gün arttığı bir dünyada, Türkiye’nin öneminin daha da arttığını vurgulayan Ünüvar, "Türkler asil bir millettir, asla soykırım yapmamıştır" dedi.

Ünüvar ve beraberindekiler, daha sonra yanlarında getirdikleri Türk bayraklarını mezarların başına dikerek, şehitlerin ruhlarına Fatiha okudu.

Daha sonra Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçe merkezlerinde gerçekleştirilen organizasyonla AK Partili adaylar seçmene tanıtıldı. İl Başkanı Fikret Yeni tarafından sırasıyla platforma çağrılan Adana Milletvekili Adayları Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Sadullah Kısacık, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç, Esra Yalvaç, Mehmet Can, Mustafa Çalışkan, Asuman Tekin, Kasım Pamuk, Mehmet Faruk Bozurt, Ramazan Demir, Mehmet Ay ve Hasan Berzan Toprak, vatandaşları selamladı.

"AK PARTİ HİZMET SİYASİ YAPAR"

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, aday tanıtım toplantılarında yaptığı konuşmalarda da siyaseti çocuklarımızın geleceği için yaptıklarını vurguladı. 13 yıllık iktidarları döneminde Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke’ye yapılan yatırımlardan bahseden Ünüvar, “AK Parti hizmet siyaseti yapar, AK Parti söz verdiyse sözünde durur. Her zaman bu anlayışla çalıştık. AK Parti, bu ülkede yaşayan hiç kimseyi sahipsiz bırakmaz. Bizler milletimiz için siyasete girdik. Bizler Kılıçdaroğlu gibi altını dolduramayacağımız sözler vermiyoruz. Bizler tekrar iktidara geleceğimizi biliyoruz. Bunlar iktidara gelebileceklerine bile inanmıyorlar” diye konuştu.

"ESKİ TÜRKİYE ’YATARIM’, YENİ TÜRKİYE ’YATIRIM’ DİYENLERİN YÖNETTİĞİ BİR ÜLKE"

Dünyanın ilk yazılı anlaşması olan Kadeş Anlaşması’nın Tufanbeyli’de yapıldığını ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:

“Sizinle burada son anlaşmayı sözlü yapalım. Bizim aramızda notere gerek yok. 7 Haziran’da 14 milletvekilini partimize vermeye var mısınız? Yeni anayasayı yapmaya var mısınız? Başkanlık sistemini getirmeye var mısınız? AK Parti demek hizmet demektir. Reisin kurduğu partiyle 13 yılda çok güzel işler yaptık. Yeni anayasa için 367 milletvekiline ihtiyacımız var. Ama biz düz hesap 400 milletvekili istiyoruz.”

13 yılda Adana’ya 17,5 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını vurgulayan Ünüvar, “Eski Türkiye ‘yatarım’ diyenlerin, yeni Türkiye ise ‘yatırım’ diyenlerin ülkesidir. Sadece Yedigöze Barajı ve sağlık kampüsüne harcanan para 2 milyar TL’nin üzerinde. Eski Türkiye tekleyen insanların yönettiği bir ülkeydi, yeni Türkiye ise terleyen insanların yönettiği bir ülke. Eski Türkiye’yi yönetenler de terliyordu, ama onlar milletin karşısında ve ABD’nin karşısında terliyorlardı” dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de, Türkiye’nin AK Parti’yle kalkındığını ve dünya gücü haline geldiğini ifade etti.

Diğer adayların da kısa kısa söz aldığı tanıtım toplantıları, adayların hep birlikte el ele vatandaşları selamlamalarıyla sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.