Erü Hayırseverler Günü'nde Molu Ailesi Anıldı

Erü Hayırseverler Gününde Molu Ailesi Anıldı
Erciyes Üniversitesi Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen Hayırseverler Günü'nde Dr. Sait Molu ve ailesi anıldı.

- Erciyes Üniversitesi Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen Hayırseverler Günü'nde Dr. Sait Molu ve ailesi anıldı.

Erciyes üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğine, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Hamza Çakır, hayırsever iş adamı Faruk Molu, hayırseverler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik hayırsever Molu ailesini tanıtıcı slayt gösterisi ile başladı. Etkinlikte konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Fahrettin Keleştemur “ Bugün kendimi gerçekten çok mutlu hissediyorum. Çünkü Üniversitemiz müstesna bir gün yaşıyor. Gördüğünüz gibi Molu ailesi Selçuklu'dan günümüze bir Türkiye tarihi aslında. Sadece üniversitemize değil, Kayseri’ye hatta ülkemize çeşitli alanlarda katkıda bulunmuştur” dedi.

Hayırseverliğin Türk kültürünün önemli unsurlarından olduğunu belirten Keleştemur “Molu ailesi Makarrı Ulemadan günümüze gelen bir aile, çocukları, torunları Molu ailesinin. 2015’e girdiğimiz bu günlerde ailenin kökü Selçuklular'dan Makarrı Ulemadan bu yana geliyor. Dolayısıyla da burada tarih, bir aileyi ağırlamış oluyoruz. Hayırseverlik bizim kültürümüzün en önemli unsurlarından birisidir. Ne kadar hayırsever bir aile olduklarını burada müşade ettik. Her yıl bu kutlanacaktır. Çocukları, torunları her yıl üniversitemize gelecekler ve burada kutlama yapacaklar” diye konuştu.

Rektör Keleştemur'un konuşmalarından sonra eski rektörler Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Molu ailesini anlattı.

ERÜ HAYIRSEVERLER GÜNÜ'NDE MOLU AİLESİ ANILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.