Erü’de Modern Psikolojide Yeni Yaklaşımlar Konferansı

Erü’de Modern Psikolojide Yeni Yaklaşımlar Konferansı
Erciyes Üniversitesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından Sosyoloji Günleri kapsamında “Modern Psikolojide Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konferans düzenlendi.Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferan...

Erciyes Üniversitesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından Sosyoloji Günleri kapsamında “Modern Psikolojide Yeni Yaklaşımlar” başlıklı konferans düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonun’da gerçekleştirilen etkinliğe Psikiyatr Dr. Mustafa Merter konuşmacı olarak katıldı. Kayseri’deki tarihten ve maneviyattan epeyce etkilendiğini dile getiren Merter; “Çok güzel bir ilde yaşıyorsunuz, burada Osmanlı’nın Selçuklu’nun izleri o kadar hissediliyor ki Buram buram maneviyat kokuyor.” dedi.

Öğrencilere modern psikoloji alanında önemli bilgiler veren Psikiyatr Dr. Mustafa Merter, kendi kültürümüzden ve maneviyatımızdan kopmadan hayatımızı devam ettirmemiz gerektiğine değinerek; “Başından beri bize, insanın ne olduğu yanlış anlatıldı. Yanlış kaynaklara dayanarak insan bize anlatıldı. Bizde o klasik batı anlayışımız ile ne anlatıldıysa, aklımızdan, vicdanımızdan, kalbimizden geçirmeden ya da kısmi olarak geçirerek kabul ettik. Artık ciddi bir şekilde bizimde bir psikoloji ekolü oluşturmamız lazım ve kaynağımızın da Kuran’ı Kerim ve Hadis-i Şerifler olması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR SANAT KOMİSYONU TARAFINDAN SOSYOLOJİ GÜNLERİ KAPSAMINDA “MODERN PSİKOLOJİDE YENİ YAKLAŞIMLAR” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.