Erzincan Anadolu Gençlik Derneği Çin Zulmüne Tepki İçin Toplandı

Erzincan Anadolu Gençlik Derneği Çin Zulmüne Tepki İçin Toplandı
Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi, Doğu Türkistan Müslümanlarının Çin tarafından zulüm ve baskı altında bırakılmasını kınamak amacıyla dün Cami-i Kebir Camii’nde teravih namazı sonrası gıyabi ce...

Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi, Doğu Türkistan Müslümanlarının Çin tarafından zulüm ve baskı altında bırakılmasını kınamak amacıyla dün Cami-i Kebir Camii’nde teravih namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılarak basın açıklamasında bulunuldu.

Toplanan grup adına bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi Müesseseler Komisyonu Başkanı Abdullah Erez, Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerine devam ettiğini belirterek "Mübarek Ramazan günlerinde işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamaları işkence ve öldürmeye kadar varabilmektedir. İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasından özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkını provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonların amacı Doğu Türkistan’ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan işgalci Çin polisinin ’dur’ ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yüze yakın Müslüman’ın sadece oruç tuttukları için şehit edildiğini ifade eden Emre "Yaşanan arbedelere tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur’an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır" şeklinde konuştu.

Çin yönetiminin Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürüttüğüne vurgu yapan Emre "Bunun adı faşizanlıktır. İşgalci Çin yönetiminin bu uygulamasına karşı İslam ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye teyakkuz halinde olmalıdır. Müslüman öğretmenlerin, öğrencilerin, memurların ve işçilerin din ve vicdan hürriyetine yönelik baskıların kaldırılması için Çin yönetimi uyarılmalıdır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.