Erzincan Ülkü Ocaklarından Doğu Türkistan’da Çin Zulmüne Tepki

Erzincan Ülkü Ocaklarından Doğu Türkistan’da Çin Zulmüne Tepki
Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Doğu Türkistan Müslümanlarının Çin tarafından zulüm ve baskı altında bırakılmasını kınamak amacıyla 4 Temmuz Cumartesi günü yürüyüş düzenleyerek tepkilerini dile g...

Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Doğu Türkistan Müslümanlarının Çin tarafından zulüm ve baskı altında bırakılmasını kınamak amacıyla 4 Temmuz Cumartesi günü yürüyüş düzenleyerek tepkilerini dile getirecek.

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı geçtiğimiz Cuma günü Cuma namazına müteakiben gıyabı cenaze namazı kıldıklarını 4 Temmuz Cumartesi günü ise saat kulesinden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş düzenleyerek basın açıklamasında bulunacağı belirtildi.

Konu hakkında basın açıklamasında bulunan Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu “Doğu Türkistan olmak üzere Tüm Türk İslam Coğrafyasında zulme uğrayan soydaşlarımızın sesi olmak, zulme karşı dik durmak için Erzincan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak 4 Temmuz Cumartesi günü Saat kulesinde toplanacak ve Cumhuriyet Meydanına yürüyerek basın açıklamasında bulunacağız.

Yine Türk İslam coğrafyasında Soydaşlarımıza uygulanan zulümden dolayı Türkiye’ye gelmiş, ilimizde ve Ülkemizde bulunan Türkmen Soydaşlarımız için Genel Merkezimiz tarafından Tüm Türkiye’ de başlatılmış olan yardım kampanyasını Erzincan Ülkü Ocakları il Başkanlığı olarak ilimizde de başlattık ve devam ettirmekteyiz.

Başlatmış olduğumuz gıda yardım kampanyasında Soydaşlarımıza yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız yardımlarını İl Ocak binamıza teslim edebilir veya 553 646 85 24 iletişim hattı üzerinde ilgili koordinasyon ekibimizle irtibat kurabilirler.

Kimse bizden soydaşlarımızın içinde bulunduğu zor günlerde, yaşadıkları sıkıntılar karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamızı beklemesin. Şartlar ve Bedeli ne olursa olsun biz sonuna kadar canımız, kanımız olarak bildiğimiz soydaşlarımızın yanında olacağız. Yapılan zulümlerin son bulmaması devam etmesi durumunda tepkimizi arttırarak, hangi platformda nasıl gerekiyorsa en sert şekilde göstereceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Bu sebeple Erzincan Ülkü İl Başkanlığı Ocakları olarak Soydaşlarımıza yardım etmek ve onlara karşı uygulanan zulme dur demek için düzenleyeceğimiz faaliyetlerimizde ve 4 Temmuz yürüyüşümüzde Siyasi görüş ve Fikir ayrılığı gözetmeksizin Tüm Hemşehrilerimizi ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızı gerekli hassasiyeti göstermeye ve destek olmaya davet ediyorum.” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.