Erzincan Üniversitesi Personeline Verilen Temel İş Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Erzincan Üniversitesi Personeline Verilen Temel İş Güvenliği Eğitimi Tamamlandı
Erzincan’da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Erzincan üniversitesi personeline verilen Temel İş Güvenliği Eğitimi tamamlandı.

- Erzincan’da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Erzincan üniversitesi personeline verilen Temel İş Güvenliği Eğitimi tamamlandı.

İş Güvenliği Eğitimi kapsamında 11,12,18 ve 19 Kasım tarihlerinde Erzincan Üniversitesi İş Güvenliği Birimi tarafından 314 personele Temel İş Güvenliği Eğitimi verildi.Başöğretmen Salonunda gerçekleştirilen eğitim programı İş Güvenliği Uzmanı Tolga Turan ve İş Yeri Hekimi Ertuğrul Erdemir tarafından verilirken, Erzincan Üniversitesi İş Güvenliği Uzmanı Seval Akkartal da yapılan çalışmaları aktardı.

Daha önce acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım konularında eğitim alan Erzincan Üniversitesi personelleri, 11-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenen eğitim programında İş Güvenliği Uzmanı Tolga Turan, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İş yeri hekimi Dr. Ertuğrul Erdemir ise meslek hastalıklarının sebepleri, meslek hastalıklarından korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri konularında sunum yaptı.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE VERİLEN TEMEL İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.