Erzincan’da Kefenli Protesto

Erzincan’da Kefenli Protesto
Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararı Erzincan'da toplanan 'Büyük Erzincan Platformu' üyeleri tarafından protesto edildi.

- Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararı Erzincan'da toplanan 'Büyük Erzincan Platformu' üyeleri tarafından protesto edildi.

Cuma Namazı sonrası Terzibaba Cami’si önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi altında Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan gurup üyeleri arasında bulunan bayanlardan bazıları protestoya kefenle katıldı.

Rabia işareti yaparak slogan atan Büyük Erzincan Platformu adına basın açıklamasını okuyan Halim Albayrak, tüm dünyanın Mısır'daki katliamı ve idam kararlarına seyirci kaldığını işaret ederek “Mısır’ın modern firavunu tarafından uydurma ve asılsız suçlamalarla 90 yaşından 14 yaşına kadar sadece kimliğini baz alarak idam kararı verdikleri bu insanlar, 20 dakikada yargılayarak 529 Müslüman'a verilen idam cezasına karşı burada toplanmış bulunuyoruz. Bu da yetmemiş gibi darbeciler hakimler tarafından 670 kişinin daha idam cezası için hazırlık yapmakta, Sisi denilen darbeci zalim burada tüm dünyanın gözü önünde kınıyor ve bu zalimliğe bir kez daha yaptığımız gibi tüm masumların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından dua edildi.

ERZİNCAN’DA KEFENLİ PROTESTO

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.