Erzurum Uluslararası Buz Tırmanış Festivali

Erzurum Uluslararası Buz Tırmanış Festivali
Türkiye’nin ilk Buz Tırmanış Festivali, 21-25 Ocak 2015 tarihleri arasında Erzurum’un Uzundere ilçesinde düzenlenecek.

- Türkiye’nin ilk Buz Tırmanış Festivali, 21-25 Ocak 2015 tarihleri arasında Erzurum’un Uzundere ilçesinde düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl yapılan Buz Çalıştayının ardından, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteğiyle gerçekleşecek festivale Türkiye ve Uluslararası arenadan birçok tırmanıcının katılımı beklenmekte.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram'ın koordinatörlüğünde yürütülen festivale, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Fransa, İtalya, Rusya, Nepal, İsviçre, Portekiz, Polonya, Slovakya, İspanya, Romanya, Kırgızistan, Azerbaycan, İran ve Nahcivan'dan dünyanın önemli tırmanıcılarının katılması bekleniyor.

Çetin Bayram’ın, koordinatörlüğünde yürütülen Festivali, Dünya Dağcılar Birliği (UIAA) resmi web sayfasında duyurdu. Bölgede yapılacak Festivali, Buz Tırmanış Gençlik Komisyonu takvimine alan Dünya Dağcılar Birliği (UIAA) Erzurum’daki potansiyele verdiği önemi bu duyuru ile dile getirmiş oldu.

Çetin Bayram, Uzundere'de yapılacak olan buz tırmanışı festivaline uluslararası basının göstermiş olduğu ilgiden memnun olduğunu belirterek, ev sahibi oldukları organizasyon için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kendilerine sağladığı desteklerden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'e teşekkür eden Bayram, 2016 Dünya Buz Tırmanış Şampiyonası'nı Erzurum'a getirmeyi hedeflediklerini, Sekmen ve Taşkesenligil'in desteklerini boşa çıkarmayacaklarını kaydetti.

ERZURUM ULUSLARARASI BUZ TIRMANIŞ FESTİVALİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.