Erzurum’da "Bereket Ormanları" Projesi

Erzurum’da Bereket Ormanları Projesi
Erzurum’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen Gönül Elçileri Projesi kapsamı...

Erzurum’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na fidan dikildi.

Kiremitlik tepe mevkiinde yapılan fidan dikim törenine Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak, Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, ASP İl Müdür Yardımcısı Şermin Zil Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner ve çok sayıda davetli katıldı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak burada yaptığı açıklamada, projenin önemine değinerek, fidan dikimine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Basın ormanı oluşturulması yönünde çalışmalar yapacaklarını da belirten Altıparmak, ‘’ Böylesine önemli bir projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Proje kapsamında basın ormanı oluşturulmasının da yararlı olacağı kanaatindeyim’’ dedi.

Vali Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak ise projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başladığını anımsatarak, herkesin bir dikili ağacı olması için fidan dikimine önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Altıparmak, etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları ise "Gönül Elçileri Projesi" çerçevesinde hayata geçirilen etkinlik ile 21 Mart itibarıyla kutlanan Orman Haftası kapsamında bütün illerde belirlenen alanlara fidan dikimi yapıldığını hatırlattı.

Çocuk yuvası ve sevgi evlerinde barınan çocukların fidan dikimine katıldığını anımsatan Abdulhakimoğulları, ‘’Bu kapsamda 2012 yılında il müdürlüğümüze tahsisi yapılan ‘’ Abdurrahman Gazi Türbesi ve Mesire alanı’’ mevkiinde Hatıra Ormanı alanında İl Müdürlüğümüz tarafından Bereket Ormanları Projesi kapsamında ilimizde ikamet etmekte olan 4 bin 435 gönül elçimiz ile Bakanlığımızın hizmetlerinden yararlandırılan çocuk, genç, yaşlı, şehit yakını ve gazilerimiz ile koruyucu ailelerimiz ve çocuklarının katılımları sağlanmış olup, 2015 yılında da Orman Bölge Müdürlüğü ile kurumuz tarafından Kiremitlik Tepede bu etkinliği gerçekleştirdik. Bereket ormanları, orman alanların genişletilmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisinin kazandırılması maksadıyla oluşturulmaktadır. Gelecek nesillere bırakılacak en büyük mirasların başında doğa gelmektedir. Çocuk yuvaları ve sevgi evlerinde barınan çocuklarımız fidan dikmenin önemi konusunda bilinçlendirilecektir’’

Orman Bölge Müdürü Çetiner ise 10 hektarlık alana 9 bin fidan dikileceğini belirterek, fidan dikiminin Iğdır ve Erzincan illerinde de yapıldığını anımsattı.

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak ve eşi Özden Altıparmak ile protokol üyeleri fidan dikti.

ERZURUM’DA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.