Eş Başkan Çoban Ve Kaya Gürpınar’da

Eş Başkan Çoban Ve Kaya Gürpınar’da
Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Gürpınar ilçesinde 2015 yılında yapılan çalışmalar ve 2016 yılı planlamaları ile ilgili brifing aldı.Gürpınar Belediyesi’nde yapılan...

Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Gürpınar ilçesinde 2015 yılında yapılan çalışmalar ve 2016 yılı planlamaları ile ilgili brifing aldı.

Gürpınar Belediyesi’nde yapılan toplantıya Gürpınar Belediyesi eş başkanları Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, Ulaşım, Yol, VASKİ, Çevre, İtfaiye, İmar ve Muhtarlar Daire başkanları ve çalışanları katıldı. Daire başkanları 2015 yılında Gürpınar ilçesinde yapılan tüm çalışmaları sıralayarak, sezon sonunu kadar neler yapılacağını aktarırken, Gürpınar Belediyesi çalışanları da belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattılar. 2015 yılında Gürpınar ilçesine 66 kilometre sathi kaplama, 150 kilometre stabilize yol çalışmasını yapan büyükşehir, 13 köye taziye evi yapılması için malzeme, 160 hektar alanda imar planı, 30 kilometre kanalizasyon, 15 kilometre ise içme suyu çalışmalarını tamamladı. Birçok birim sezon başında ortaya konan hedeflerin üzerine çıkarken, birçok birim ise ek çalışmalar yapmaya başladı. Sezon başında karar alınan Hoşap Parkı’nın yapımına başlayan büyükşehir, bu yıl içerisinde iki otobüs alarak Gürpınar-Van arası toplu taşımaya başlayacak.

Gürpınar Belediyesi eş başkanları, çok geniş bir alanda çok önemli hizmetlerin yapıldığını belirterek, Van Büyükşehir Belediyesi’nin halkın gönlünde taht kuran çalışmalar yaptığına değindi. Eş başkanlar, Gürpınar’da ilk kez kırsal alanlarda çalışmaların yapıldığını söyleyerek, büyükşehrin bu çalışmalarda çok önemli bir rol üslendiğini belirtti. Eş başkanlar, "10 yıl önce bugün ki gibi hizmetler başlamış olsaydı bugün köylerimiz ve mahallelerimiz çok daha farklı bir noktada olacaklardı. Biz elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek, bu halka hizmet yapmaya devam edeceğiz. Çok iyi çalışmalar yapıldı ama eksikliklerimiz de oldu. Bu eksiklikleri tamamlayarak, iletişim ve ortak hareket etme çabasını göstererek çalışmalarımızı daha da ileriye götüreceğiz" dediler.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya da, tüm belediyelerde yapılan çalışmalarla ilgili toplantılar yapacaklarını belirterek, toplantıların ardından bu kez de 2016 planlamalarını yapacaklarını aktardı. Van’ın coğrafyası bakımından en büyük kentlerinden biri olduğunu aktaran Kaya, bu nedenle hizmet vermenin de en zor olduğu kentlerin başında yer aldığını belirtti. Kurucu büyükşehir olmalarından kaynaklı da bazı sorunların yaşandığına dikkat çeken Kaya, ancak alanın genişliği ve diğer tüm sorunların hizmet üretmeme gerekçesi olamayacağını söyledi. Kaya, "Biz ilk yıl tüm platformlarda bu yıl planlama yılı diye söz ettik. Biz de geçen yıl yaptığımız planlamaları bu yıl içerisinde hayata geçirmeye başladık. Van’da hangi köye ve mezraya giderseniz gidin o köydekiler dünyanın en büyük sorunlarının kendilerinin yaşadığı sorunlar olarak size sunar. Bizim de yapmamız gereken bu kısıtlı imkan ve belirlenen zaman içerisinde elimizde ki bütçeyi orantılı bir şekilde halka hizmet olarak götürmek. Hizmette eşit davranma ilkemizden asla vazgeçmeden çalışmalar yapacağımızı söylemiştik ve bu ilke ile hareket ediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ise, belediyeler, kişiler ve kurumlar arası diyalog ve çalışma yöntemlerinin nasıl oluştuğuna dair artık ellerinde ipuçların olduğunu belirterek, ortaya çıkan eksiklikleri de bu toplantılar aracılığıyla öğrendiklerini aktardı. 2016 çalışmalarını da ortaya çıkan eksiklikleri bertaraf ederek ellerindeki önemli ipuçları üzerinde planlayacaklarını aktaran Çoban, ortaya çıkan her sorun ve söylenen her şikayetin aslında kentin, ilçenin bir sorunu olduğunu ve bu sorunların çözülmesi gerektiğine işaret etti. 2015 yılı planlamasını ilçenin muhtarları ve bileşenleri ile yaptıklarını aktaran Çoban, planlamaya göre yapılmayan çalışmaların kendi eksiklikleri olduğunu belirtti. Çoban, "Tüm birimlerimiz sorun giderici birimler olmalıdır. Sorunu tespit eden, tartışan ve çözümleyen bir konumda yer almalılar. Şantiyelerimizde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bazı arkadaşlarımız bir anda kendilerini halkın üstünde görmeye başlıyor. Bizim felsefemizde kendini halkın üzerinde gören bir yetkicilik olamaz, olmamalıdır. Bu kurumlar hizmet kurumlarıdır. Bunu her toplantıda ve her yerde söylüyorum. Bu kurumlarımız sadece hizmet değil aynı zamanda tarafsız olması gereken, hizmeti eşit götüren kurumlar olmalıdır. Kurumlarımız öngörüsü geniş olması gereken kurumlardır. Mesela 2015 yılı için yaptığımız planlamaya ’eksikti’ diye eleştiriyorsak, bu bizim sorunumuzdur. Bu nedenle kurumlarımızın ortaya koydukları öngörüler yerine gelmiyorsa, demek ki iyi analiz edemiyoruz. Bu yıl eksiklerimizi iyi analiz eder ve iyi bir öngörü ile ortaya koyarsak çok önemli işler yapabiliriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2016 yılı için yapılması gereken çalışmalar ile ilgili tartışmalar yapıldı.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI GÜRPINAR BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.