Esder 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Esder 8. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti
"ESDER’in 8. Olağan Genel Kurul toplantısı Genel Merkez Ankara öncülüğünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (ÇASGEM) yapıldı. Genel Kurul toplantısı; ESDER Balkanlar Şube baş...

"ESDER’in 8. Olağan Genel Kurul toplantısı Genel Merkez Ankara öncülüğünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (ÇASGEM) yapıldı. Genel Kurul toplantısı; ESDER Balkanlar Şube başkanları, ESDER yönetim kurulu üyeleri ve yurdun dört bir yanından gelen şube başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

8. Olağan Genel Kurula Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Ak Parti Milletvekili Adayı Ayhan Yılmaz, Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Yunus Emre Enstitüsü Balkan Sorumlusu ve ÇASGEM Müdürü katıldılar.Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus konuşmasına ESDER’in yaptığı projeler ve etkinliklerden bahsederek başladı. Çelikus,“ESDER artık Balkanlarda” diyerek. Makedonya (Üsküp), Arnavutluk (Tiran), Kosova (Priştina), Bosna Hersek (Saraybosna) ve Fas’ta ESDER şubelerimizi açtık” müjdesini verdi. Şubelerin açılışı için yapılan çalışmalardan bahsederek “Osmanlı’dan bu yana ortak kültürü paylaştığımız Balkanlar bizi bekliyorlarmış. Bunu farkettik. Gerekli çalışmaları yaparak Allah’ın izniyle şubelerimizi açtık” dedi.

Dünyadaki sosyo-ekonomik durumdan yola çıkarak ülkemizin analizini yapan Başkan Çelikus, kredi kartı borçlanmalarından, silahlanmaya harcanan fuzuli paralardan gem vurdu. Dünyayı yönetenlerin para ve finansı elinde tutanlar olduğunu belirterek faiz lobisinin tarihçesini ve dünyaya verdikleri zarara dikkat çekti.

GENEL KURUL’DA TÜZÜĞE EK MADDE

Ardından dernek tüzüğüne “Yurtiçi ve Yurtdışı Şube Açma-Kapama” yetkisi veren maddenin eklenmesi için oylama yapıldı. Oylamadan sonra Makedonya (Üsküp): İrfan Murat(Şube Başk.)Arnavutluk (Tiran): GentianPlaku(Şube Bşk.), Kosova (Priştina): Faruk Tahiri (Şube Bşk.), Bosna Hersek (Saraybosna): Yavuz Karaman yurtdışı şube başkanları sırayla kendilerini tanıtarak hedeflerinden bahsettiler.Katılımcıların konuşması sonrasında genel kurula son verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.