Esed Tel Fırat’ı Bombaladı

Esed Tel Fırat’ı Bombaladı
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e bağlı hava kuvvetleri uçakları, Tel Rıfat kasabasına varil bombaları attı. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti, yaralılar ise Kilis’e getirildi.Suriye Hava...

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e bağlı hava kuvvetleri uçakları, Tel Rıfat kasabasına varil bombaları attı. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti, yaralılar ise Kilis’e getirildi.

Suriye Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları sabah saatlerinde Halep’e bağlı Tel Rıfat kasabası ile köylere varil bombalarıyla saldırı düzenledi. Yerel kaynaklar, olay yerinde 20 kişinin öldüğünü, 50’ye yakın da yaralı olduğu bildirdi. Yaralılar, Suriye’den ambulanslarla Türkiye-Suriye sınırına getiriliyor. Burada 112 acil ambulanslarına alınan yaralılar Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getiriliyor. Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen 12 yaralıdan 2’si hayatını kaybetti. Durumu ağır olan yaralılar çevre illere sevk edilirken, bazı yaralıların ise muhaliflerin kontrolündeki Suriye’deki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi. Ölü ve yaralı sayısında artış olmasından endişe edeliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.