Esenyurt’ta “Veremi Eğitim Yener” Semineri

Esenyurt’ta “Veremi Eğitim Yener” Semineri
Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Üniversitesi Toplum Sağlığı Merkezi’nin işbirliği ile “Veremi Eğitim Yener” konulu bir seminer düzenlendi. Seminer sonunda programa katılan öğrencilere ücretsiz olarak akciğer grafisi çekildi.

- Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Üniversitesi Toplum Sağlığı Merkezi’nin işbirliği ile “Veremi Eğitim Yener” konulu bir seminer düzenlendi. Seminer sonunda programa katılan öğrencilere ücretsiz olarak akciğer grafisi çekildi.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Esenyurt Üniversitesi ve Esenyurt Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle “Veremi Eğitim Yener” isimli bir seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerde, Esenyurt Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Atilla Sarı, öğrencilere verem hastalığının doğuracağı sonuçları ve alınması gereken önlemleri hazırlamış olduğu sunumla anlattı. Veremin bulaşma yollarına değinen Sarı, veremden korunma yönleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilsen Sirmen ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Candaş Ender Sevindi ise konu ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ebru Aydın ise bu tarz eğitimlerin ülkemizdeki sağlık sorunlarını en aza indireceğini belirterek seminer programına katılan üniversite öğrencisine katılım belgesini takdim etti.

Veremle Mücadele Seminer programı sonunda Esenyurt Belediyesi ve Özel Esencan Hastanesi arasında yapılan anlaşma ile programa katılan öğrencilere Esenyurt Belediyesi’nin aracılığıyla ücretsiz olarak akciğer grafisi çekildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.