Esev Öğrencileri Mezuniyet Sertifikalarını Aldı

Esev Öğrencileri Mezuniyet Sertifikalarını Aldı
Esenler Belediyesi tarafından hizmete açılan Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV), çeşitli branşlarda eğitim gören 2 bin 500 öğrenci sertifikalarını alarak mezun oldu.İstanbul’un en kapsamlı sanat...

Esenler Belediyesi tarafından hizmete açılan Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV), çeşitli branşlarda eğitim gören 2 bin 500 öğrenci sertifikalarını alarak mezun oldu.

İstanbul’un en kapsamlı sanat kurslarından biri olan ve 40 farklı sanat dalında eğitim veren Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV), eğitim gören öğrenciler bir yıllık eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu. Mezuniyet töreninde Başkan Mehmet Tevfik Göksu tarafından eğitim sertifikaları verilen öğrenciler, sonrasında mezuniyet eğlencesi kapsamında hazırlanan halk oyunları, müzik dinletileri, yöresel oyunlar, eşliğinde eğlenerek mezuniyetin tadını çıkardı.

“KÜLTÜR MERKEZLERİMİZİ ÇOĞALTARAK DAHA GÜZEL BİR ESENLER İNŞA EDECEĞİZ”

Bu tür kültürel faaliyetlerin meyvesinin verildiği sertifika töreninde bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Esenler İstanbul’un en büyük ilçelerinden bir tanesi. Esenler’de yıllık doğan çocuk sayısı yaklaşık 11 bin. Her yıl Esenlerde 11 bin çocuğumuz dünyaya geliyor ve 11 bin çocuğumuzun her zaman 5 yaşından sonra 6 yaşından sonra 7 yaşından sonra farklı farklı alanlarda farklı ihtiyaçları ortaya çıkıyor. 5 yıl önce Esenler’de bir tane kültür merkezi vardı 250 koltuklu. Şimdi bu salon 880 koltuklu. Yıldız Teknik Üniversitesindeki bin küsur koltuklu. Belediyemizin karşısında ki bitmeye çok yakın kültür merkezimizde de bin koltuk civarında. Topladığınız zaman rakam çok yüksek. Bizim şuanda Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde olması gereken çocuk sayımız 2 bin 500 değil. Geride 10 bin çocuğumuz ve gencimiz bekliyor bu kültür merkezlerimizde eğitim görmek için ve inşallah bu kültür merkezilerimizi çoğaltarak bu gençlerimizin taleplerini karşılamış olacağız. “ diye konuştu.

“EN BÜYÜK ARZUM ESENLER’DEKİ GENÇLERİMİZE HER ALANDA YARDIMCI OLMAK”

Başkan Göksu, “Esenler’de kim hayatta ne olmak istiyorsa onun elinden tutmayı kendime birinci görev edindim. Esenler’de kim bir şeyi başarmak istiyorsa o istediği şeyi başarmak için çıkması gereken bir basamak varsa, basması gereken bir basamak varsa o basamak biz olmak istiyoruz. Tabi ki her şeyden de önemlisi evet Esenler bir şehir. Ama şehir gibi şehir olması için kültür tüketmesi lazım, sanatın olması lazım, şairlerimizin olması lazım, edebiyatçılarımızın olması lazım, mucitlerimizin olması lazım. İşte bu şairlerimiz yetişiyor. Burada sanatçılarımız yetişiyor. Bu kültür ve sanat merkezimizde bu güzel alanları dolduran sizlere gerçekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.