Eski ABD Büyükelçisi: Sonunda biri Putin’e haddini bildirdi

Eski ABD Büyükelçisi: Sonunda biri Putin’e haddini bildirdi
ABD'nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle alakalı yaptığı açıklamada, "Sonunda...

ABD'nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle alakalı yaptığı açıklamada, "Sonunda birinin Putin'e haddini bildirmesinden memnunum" dedi.

2008-2010 yılları arasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan ve Bush yönetiminde de ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcılığı görevini üstlenen James Jeffrey, Fox Business kanalında katıldığı programda Türkiye'nin sınırını ihlal eden Rus uçağını düşürmesiyle alakalı açıklamalarda bulundu. Jeffrey, "Doğrusu, sonunda birinin Putin'e haddini bildirmesinden memnun oldum. Putin'in son derece hassas olan sınır bölgesine saldırganca tutumu devam ediyor, çünkü müttefiki Suriye böyle talep ediyor. Putin bu tutumunu NATO sınırlarına da uyguluyor. Uçaklarıyla NATO hava sahasını defalarca taciz ediyor" diye konuştu.

Türkiye'nin Rus uçağını defalarca uyardığını açıkladığını ancak Rusya'nın bunu inkar ettiğinin sorulması üzerine Jeffrey, "Eğer Putin adı Pinokyo olsaydı burnu 1 metre olurdu. Terörist hedefleri olan IŞİD'i bombalamıyorlar, Esad rejimine karşı savaşan Türkmenleri bombalıyorlar. Uçağın vurulduğu yerin yakınlarında hiçbir IŞİD mevzisi bulunmuyordu. Rusya'nın IŞİD'i hedef aldığı konusunda şüphelerim var. IŞİD Rusya için bir bahane, şimdi İran ve Hizbullah'la bir olup bütün bölgedeki nüfuzunu artırmak istiyor. Bunun için de IŞİD'e ihtiyacı var. IŞİD'i yok etme amacı gütmüyorlar. Rusların Ortadoğu'ya zorla girmesi son derece tehlikelidir ve hem stratejik hem de taktik açısından oyunun kurallarını değiştiren bir hamledir" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.