Eski Hükümet Binası Yıkım İşlemleri Başladı

Eski Hükümet Binası Yıkım İşlemleri Başladı
Kırşehir'de Aşıkpaşa mahallesinde bulunan ve 48 yıl hizmet veren eski Valilik binasının yıkım işlemi gerçekleştiriliyor.

- Kırşehir'de Aşıkpaşa mahallesinde bulunan ve 48 yıl hizmet veren eski Valilik binasının yıkım işlemi gerçekleştiriliyor.

2012 yılında boşaltılan ve atıl vaziyette bekletilen binanın yıkım işlemi gerçekleşirken çevrede yıkım öncesinde sıkıntı yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Binanın yıkım gerekçesi ile ilgili olarak geçmiş dönemde "Binanın deprem güvenliği ve genel durumuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünce, 8 Mayıs 2013'de hazırlanan teknik raporda, binanın 2007 Deprem Yönetmeliği'ne göre, genel onarım maliyetinin, yeniden yapım maliyetinin yüzde 52,3'üne tekabül ettiği belirtilmiştir. Kırşehir, birinci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Valiliğimizce, binanın onarım maliyetinin, yeniden yapım maliyetinin yüzde 40'ını aşması hususu göz önünde bulundurularak güçlendirme ve onarımının ekonomik ve kalıcı çözüm olmayacağı değerlendirilerek binanın yıkımına karar verildi, bu doğrultuda da gerekli iş ve işlemlere başlandı" açıklaması yapılmıştı.

İhaleyi, 175 bin lira bedelle Ak İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazandı. İhale şartnamesine çevrede bulunan ağaçların korunması şartı konuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.