Eski Vali Yardımcısı Ve Belediye Başkanının Yargılandığı Davada Dehşet Detaylar

Eski Vali Yardımcısı Ve Belediye Başkanının Yargılandığı Davada Dehşet Detaylar
Aralarında İzmir Buca eski Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, eski vali yardımcısı Halis Peker ile eski Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen’in de bulunduğu 55 sanığın yargılandığı davayla ilgili 9 yıl so...

Aralarında İzmir Buca eski Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, eski vali yardımcısı Halis Peker ile eski Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen’in de bulunduğu 55 sanığın yargılandığı davayla ilgili 9 yıl sonra ortaya yeni iddialar atıldı. Sanık avukatları, müvekkillerinin, arazilerini Fethullah Gülen adına almak isteyenlere satmadıkları için çete üyesi olmakla suçlandıklarını belirttiler.

İzmir’de 7 yıldır süren aralarında eski Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, eski Vali Yardımcısı Halis Peker ile eski Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, eski Buca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Karakay’ın bulunduğu 55 sanıklı çete davasında sanık yüzbaşı ile sanık avukatlarının iddiaları davaya yeni boyut kazandırdı. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi devam eden duruşmaya, eski Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez’in de aralarında yer aldığı 10 sanık katıldı. "İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, resmi evrakta sahtecilik, senet yağması, silah kaçakçılığı, tehdit, kamu görevini kötüye kullanma" suçlarından yargılanan 55 sanıklı davada söz alan eski eski Buca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Karakay, "Paralel yapıyla bağlantısı olduğu tespit edilen ve Manisa Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Yunus Çetin, İzmir’de müdür yardımcılığı yaparken bizimle ilgili çete senaryosu oluşturmuş. Sonra hazırladığı bu senaryoyu İl Jandarma Komutanlığı’na göndermiş. İl Jandarma, hiç bir çalışma ve araştırma yapmadan, müdürün hazırladığı şekliyle operasyonu yaptı. Oysa jandarma bunu ihbar olarak değerlendirip araştırma yapması gerekirdi. İl jandarma, sipariş üzerine operasyon yapmıştır. Bu dosya içindeki evraklarla sabittir. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum’ dedi.

ARAZİLERİ GÜLEN’E SATMAYINCA ÇETE ÜYESİ OLDULAR

Yapılan duruşmada eski Buca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Karakay’nın ardından söz alan Avukat Muammer Yurdakul, ’’Yüzbaşının iddialarına katılıyoruz. Operasyon öncesi bazı kişiler, Fethullah Gülen’in ilk çadır toplantıları düzenlediği arazileri satın almak istediler. Aralarında benim müvekkilimin de bulunduğu çok sayıda kişi arazisini satmak istemedi. Paralel yapının adamları olduğunu sonradan anladığımız bu kişiler arazilerin satılması konusunda arazi sahiplerine baskı kurup tehdit etmişlerdir. Sonuç alamayınca arazi sahiplerine karşı çete operasyonu yapılmıştır. Bazı arsa sahipleri uzun süre cezaevinde kalmıştır’ dedi. Arazi sahibi sanıkların avukatları da Yurdakul’un savunmasına katıldıklarını beyan ettiler.

Mahkeme heyeti, 9 yıl sonra ortaya atılan iddiaların araştırılması için duruşmayı erteledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.