Eskişehir Valiliği’nden Kurtarma Çalışmaları Açıklaması

Eskişehir Valiliği’nden Kurtarma Çalışmaları Açıklaması
Eskişehir Valiliği, Mihalgazi ilçesinde girdiği mahsur kalan ve kurtarma çalışmaları halen devam eden Ramazan Yörük ile ilgili bir açıklama yaptı.

- Eskişehir Valiliği, Mihalgazi ilçesinde girdiği mahsur kalan ve kurtarma çalışmaları halen devam eden Ramazan Yörük ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Mihalgazi ilçesi Alpagut Mahallesi Kazankaya mevkiindeki bir mağarada Ramazan Yörük (30) isimli vatandaşın mahsur kaldığının 14 Nisan 2014 günü saat 12.01’de jandarma aracılığı ile öğrenildiği belirtildi. Bu andan itibaren valilik tarafından 12 kişilik personelin derhal görevlendirilerek bir minibüs ve bir kurtarma aracı ile aynı gün saat 12.07 ve 12.15’te sağlık ekipleri ile birlikte yola çıkarıldığı ve saat 13.11’ de olay yerine intikal edildiği anlatıldı.

Ramazan Yörük’ün de aralarında bulunduğu 7 kişilik arkadaş grubunun fotoğraf çekmek amacıyla bölgede oldukları ifade edilen açıklamada “Bir arkadaşı ile girdikleri mağaradan Ramazan Yörük’ün çıkamaması üzerine, yaklaşık bir basketbol potası büyüklüğündeki dar, boğumlu ve çok sert kayalık zemindeki mağaradan vücudunun zarar görmeden çıkarılabilmesi için arama kurtarma ekiplerimiz tarafından çalışmalar hassasiyetle sürdürülmüştür. 14 Nisan 2014 günü saat 18.30’da yeri sağ olarak belirlenmiş ve bir görevlimiz tarafından yanına ulaşılarak tıbbi müdahalede bulunulmuş ve ihtiyaçları karşılanmıştır. 15 Nisan 2014 günü saat 22.18’e kadar aralıksız sürdürülen çalışmalar sonucunda kayanın kırılarak genişletme çalışmaları yürütülmüş, Ramazan Yörük düştüğü bölgeden 10 metre yukarıya taşındıktan sonra tüm güvenlik önlemleri alınarak fünye ile kaya çatlatma yöntemi kullanılmış ve mağara girişinin genişletme çalışmaları sürdürülmüştür. Kurtarma çalışmalarına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün Arama Kurtarma Ekibi dışında Mihalgazi Kaymakamlığı, Mihalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı, Mihalgazi Belediye Başkanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT, Nilüfer Arama Kurtarma Ekibi ( NAK), Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK), Türkiye Mağaracılık Federasyonuna bağlı Eskişehir, Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya Mağara Araştırma Dernekleri, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Kulüplerine bağlı ekipler ve Kızılay Eskişehir Şubesi katılmış ve çalışmalar koordineli yürütülmüştür” diye belirtildi.

Ramazan Yörük’ün ailesinin, çalışmaların her aşamasında bilgilendirildiği anlatan Eskişehir Valiliği açıklamasında, daha sonra şöyle denildi;

“Sağlık ekiplerimiz adı geçenin yanında olup, gerekli her türlü tıbbi bakımı yapılmaktadır. Ramazan Yörük’ün şu anda bilinci açık ve konuşabilmektedir. Olayın duyulduğu andan itibaren Ramazan Yörük’ün mağaradan çıkarılması için tüm ekiplerimiz tarafından sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşılmıştır. Tek amacımız adı geçenin en iyi şekilde ve biran evvel çıkarılarak ailesine kavuşmasıdır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.