Eskişehir’de Başbakan Erdoğan Hazırlıkları

Eskişehir’de Başbakan Erdoğan Hazırlıkları
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın gerçekleştirilecek Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılış töreni için Eskişehir Tren Garı’nda da hazırlıklar başladı.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın gerçekleştirilecek Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılış töreni için Eskişehir Tren Garı’nda da hazırlıklar başladı.

Hattın hizmete açılması için yarın saat 10.00 da Ankara'dan hareket etmesi beklenen Başbakan Erdoğan’ın, saat 14.30 sıralarında Eskişehir'de olması bekleniyor. Eskişehir Tren Garı'nda düzenlenecek tören sırasında Erdoğan'ın halka hitap edeceği platform görevlilerce gar yanındaki alana kurulurken, seferlere devam eden bazı trenlere de Ankara-İstanbul YHT hattının reklamları giydirildi.

Garda sürdürülen hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer, Eskişehir gar sahası dahilinde İstanbul etabıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını belirtti. Yeni gar çalışmaları kapsamında inşaatın bir kısmının devam edeceğini kaydeden Özer, “Yeni peron yapım çalışmalarımız var. Bu işin akabinde kendi çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

GAR OLARAK BİZ HAZIRIZ

Tren trafiği ile ilgili olarak tarih açıklandığında yolcu taşımaya başlanacağını kaydeden Özer, “Şuanda kurum hazırlıkları tamamlandı. Garda tören hazırlığı yapıyoruz. Trenlerimizde planlamalar yapıldı. Şuan için Ankara-İstanbul arasında 6 tren karşılıklı 12 sefer planlanmakta. İstanbul haricinde Eskişehir-Ankara arasında 4 tren karşılıklı 8 sefer planlamalarımız içerisinde yer almakta. Konya seferleri de 2 tren karşılıklı 4 sefer olarak devam edecek, ama İstanbul etabı devreye alındığından dolayı sefer saatlerimizde bazı değişiklikler olacak. Konya ve Ankara için değiştirilmiş tren saatlerinde bilet satışlarımıza devam ediyoruz. İstanbul’un da başlangıcı açıklandığında o saatlerden bilet satışı yapacağız. Gar olarak hem yolcularımızın taleplerine cevap verecek boyutta hem de tören anlamında hazırlıkları tamamladık, bekliyoruz” diye konuştu.

BAYRAM DÖNEMİ TREN BİLETLERİ BİTTİ

Trenlerde bayram öncesi yer bulma sıkıntısı yaşandığını da dile getiren Özer, “Özellikle Ramazan sonu bayram arifesi yolcu yoğunluğu oldukça fazla ve trenlerde yer bulma sıkıntısı var. İstanbul seferleri de başladığında yolcuların taleplerine daha kolay cevap vermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR’DE BAŞBAKAN ERDOĞAN HAZIRLIKLARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.