Eskişehir'de 'Devlet Ve Medya İlişkileri' Söyleşisi

Eskişehirde Devlet Ve Medya İlişkileri Söyleşisi
Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi, Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle ‘Devlet ve Medya İlişkileri’ konulu bir söyleşi düzenledi.

- Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi, Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle ‘Devlet ve Medya İlişkileri’ konulu bir söyleşi düzenledi.

Düzenlenen söyleşide konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, “Gazeteci, iktidar ve ekonomik güç odakları karşısında bağımsız olmalı” dedi.

Gazetecilere yönelik baskıların öldürmeye varan sonuçlara ulaştığını ifade eden Abakay, “Öldürülen gazetecilerin iki ortak özelliği var. Birincisi muhalif olmaları, ikincisi hiçbirinin katillerinin bulunamaması. Bulunsalar bile, asıl azmettiricilerin ortaya çıkarılamaması” diye konuştu.

Bu iktidar döneminde cezaevlerinde yatan gazeteci sayısının 100’e ulaştığını, gazetecilere yönelik iktidardaki en yetkili kişilerin işi “Bunların maaşını sen veriyorsun kardeşim, niye bunlara bunları yazdırıyorsun” gibi tehditlere vardırdığını öne süren Abakay, bir diğer temel sorunun da, gazetecilik mesleğinde sendikal örgütlenmenin zayıflaması olduğunu vurguladı.

ÇGD Genel Başkanı Abakay, daha sonra söyleşiye katılanlara, ‘Hoşana’nın Son Sözü’ adlı kitabını imzaladı.

ESKİŞEHİR'DE 'DEVLET VE MEDYA İLİŞKİLERİ' SÖYLEŞİSİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.