Eskişehir’de Güvenlik Görevlilerinin Darp Edilmesi

Eskişehir’de Güvenlik Görevlilerinin Darp Edilmesi
Eskişehir’de Yunus Emre Devlet ve Devlet Hastanesi’nde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin darp edilmesi, Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası (Öz-İş) tarafından basın açıklaması ile kınandı...

Eskişehir’de Yunus Emre Devlet ve Devlet Hastanesi’nde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin darp edilmesi, Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası (Öz-İş) tarafından basın açıklaması ile kınandı.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görev yapan özel güvenlik görevlisi Hakan Akkurt, yatan hastaların daha sağlıklı bir ortamda tedavi olmaları için uğraştığı sırada hasta yakınları tarafından darp edilerek 5 gün iş göremez raporu almış, önceki gece de Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görevli Ferdi Sarsılmaz, Acil Servis’te hastasının yanından ayrılmak istemeyen yakınları tarafından darp edilerek ağır yaralanmıştı.

İki olayın ardından özel güvenlik görevlileri Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servis girişinde bir araya gelerek yaşanan olayları protesto etti. Grup adına basın açıklamasında bulunan Öz-İş Eskişehir İl Temsilcisi Hasan Güni, son bir ay içerisinde Batman, Muğla, Erzurum ve Sivas kamu hastanelerinde sendika üyesi güvenlik görevlilerinin görevi başında saldırıya uğrayarak darp edildiklerini söyledi. Özel güvenlik görevlilerinin kendi güvenliklerinin sağlanmasını talep eder konuma geldiğini aktaran Güni, “Tüm Türkiye’de kamuda taşeron sistemi içerisinde ezilen hastane özel güvenlik görevlileri, devletimizden acil yaptırım ve uygulama beklemektedir. Mevcut 5188 Sayılı Kanun’un özel güvenlik görevlilerinin sorunlarını çözecek şekilde acilen revize edilmesini, üvret ve sosyal hakların artırılmasını, ihalelerde asgari ücretin 5-7 aralığından çıkarılarak diğer kamu kurumlarında olduğu gibi yüzde 60-70’ yükseltilmesini, kamu hastanelerinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine genel kolluk kuvvetlerinin yararlandığı haklardan yararlanmasını beklemekteyiz” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

ESKİŞEHİR’DE YUNUS EMRE DEVLET VE DEVLET HASTANESİ’NDE GÖREV YAPAN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN DARP EDİLMESİ, ÖZ SAVUNMA VE GÜVENLİK İŞÇİLERİ SENDİKASI (ÖZ-İŞ) TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI İLE KINANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.