Eskişehir’de “Ormanı Koruyan Hayvanlar” Adlı Oyun Sahnelendi

Eskişehir’de “Ormanı Koruyan Hayvanlar” Adlı Oyun Sahnelendi
“Orman Haftası” nedeniyle farkındalık oluşturmak için, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu öğrencileri, “Ormanı Koruyan Hayvanlar” adlı tiyatro gösterimi sundu.Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleşti...

“Orman Haftası” nedeniyle farkındalık oluşturmak için, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu öğrencileri, “Ormanı Koruyan Hayvanlar” adlı tiyatro gösterimi sundu.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Günhan Yazar ve eşi Ülkü Yazar, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen tiyatro sonrası duygularını dile getiren Vali Tuna, öğrencileri cani gönülden kutladığını söyledi. Böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Okul Müdürü Nurettin Ateş’i, öğretmeleri ve okul aile birliğini tebrik eden Vali Tuna, “Bu yaşlardaki çocuklarımıza çevre bilincini ve çevreye karşı olan duyarlılığı kazandıracak bu tür etkinliklerin, örnek olması açısından daha çok yapılmasını diliyorum” dedi.

Çevreye karşı olan bilinci çocukların tiyatrolu bir şekilde anlatmasının önemine vurgu yapan Vali Tuna, “Her türlü iletişim yollarını kullanarak çocuklarımızı, bu ülkeye, bu vatana toplumsal sorunlara duyarlı ve her konuda bilinçli, faydalı ve birbirlerinin haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmek bizim en temel vazifelerimizdendir. Bu konunun bilincinde ve bu konunun doğrultusunda çalışan bütün eğitimcilerimizi, öğretmen ve idareci arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek bizim görevimizdir” diyen Vali Tuna, ormanların gelecek nesillere aktarılması notasında herkesin bir sorumluluğu olduğuna da vurgu yaptı.

Okul Müdürü Nurettin Ateş ise, yürüttükleri bu proje ile geleceğin teminatı olan çocuklara çevre bilincini, doğa sevgisini, ağaç ve orman sevgisini kazandırmak olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, hafta nedeniyle “Bir Ağaç Olsam Ben” adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Daha sonra Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Günhan Yazar ve Ülkü Yazar ile Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, öğrencilere günün anlamına uygun çeşitli hediyeler verdi.

“ORMAN HAFTASI” NEDENİYLE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN, 1. HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ, “ORMANI KORUYAN HAYVANLAR” ADLI TİYATRO GÖSTERİMİ SUNDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.