Eskişehir’de Ramazan

Eskişehir’de Ramazan
Eskişehir’de yaşayan engelliler, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar ve huzurevi sakinleri, Valilik tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

- Eskişehir’de yaşayan engelliler, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar ve huzurevi sakinleri, Valilik tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Şoförler Odası’nda düzenlenen yemeğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve diğer davetliler katıldı.

Yapılan duaların ve oruçların açılmasının ardından konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, bütün savaşların, kavgaların, anlaşmazlıkların temelinde yatan asıl sebebin sevgisizlik olduğuna dikkat çekti.

“Çağımızın en büyük engeli ve hastalığı da sevgisizliktir” diyen Tuna, “Sevgisiz bir yürekte hiçbir güzellik boy vermez. İyilik, hayır namına hiçbir şey yeşermez. Yine bir insanın en büyük engeli aslında sevgisizliktir. Bu yüzden Eskişehir Valiliği olarak ürettiğimiz bütün projelerin temeline sevgi getirdik. “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için” diyen Yunus Emre gibi Türk Dünyası Kültür Başkenti olan şehrimizde gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerde insanları sevgiye davet ettik. Çünkü sevmek, bir insanı insan yapan en temel özelliktir. Sevgisizlik engeli aşılırsa dünyadaki bütün sorunların çözüleceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Tuna, davetlileri gezerek onlarla kısa süreli sohbet etti.

ESKİŞEHİR’DE RAMAZAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.