Eskişehir'deki Mağara Operasyonu

Eskişehirdeki Mağara Operasyonu
Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Mihalgazi ilçesi Alpagut mahallesi Kazankaya mevkiindeki mağarada mahsur kaldıktan sonra 4 gün sonra çıkartılan Ramazan Yörük’ün kurtarılması ile ilgili açıklama yaptı, bazı fotoğrafları basınla paylaştı.

- Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Mihalgazi ilçesi Alpagut mahallesi Kazankaya mevkiindeki mağarada mahsur kaldıktan sonra 4 gün sonra çıkartılan Ramazan Yörük’ün kurtarılması ile ilgili açıklama yaptı, bazı fotoğrafları basınla paylaştı.

Yapılan açıklamada, 7 kişilik bir arkadaş grubunun fotoğraf çekmek amacıyla bölgede olduğu, 2 kişinin bir mağaraya girdiği, belirli bir süre sonra bir kişinin mağaradan çıkarken, ismi Ramazan Yörük olan kişinin mağaradan çıkmadığı ve arkadaşlarının aramalarına rağmen şahıstan 13 Nisan 2014 tarihi saat 20.00’den beri haber alınamadığı bilgisi alındığı belirtildi. Açıklamada, “İhbar üzerine 12 kişilik personel hazırlıklara başlamış olup, 1 minibüs ve 1 kurtarma aracı ile arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere 12.07 ve 12.15’ te yola çıkmıştır. Saat 13.11’de ekiplerimiz olay yerine ulaşmıştır. 14 Nisan 2014 tarihi saat 18.30’da arama kurtarma ekipleri mağara içerisinde Ramazan Yörük'ün bulunduğu yeri belirlemiştir. Şahsın sağ olduğu tespit edilerek tıbbi müdahaleyi yapmak üzere UMKE ekibinden fiziki şartları uygun bir görevli, şahsın yanına ulaşarak ilk tıbbi müdahale yapılmış ve şahsın ihtiyaçları karşılanmaya başlanmıştır. Çalışmalara 24 saat aralıksız olarak devam edilmiş; ancak mağaranın çok dar olması ve kayalık zeminin çok sert olması nedeniyle kırarak genişletme çalışmaları yürütülmüş fakat çalışmalarda hız kazanılamamıştır. 17 Nisan 2014 tarihi saat 09.35 itibari ile şahıs mağaradan çıkartılmış ve saat 09.53’te Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizin koordinesinde şahsın sağlık kuruluşuna nakli için 1.Hava Kuvvet Komutanlığı helikopterinin olay yerine sevki sağlanmıştır. Yaralı olarak kurtarılan şahıs saat 10.20 itibariyle helikopter ile Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesine nakledilmiştir” denildi.

Çalışmaların İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar’ın tarafından bizzat koordine edildiği ve hiçbir aksaklığa yol açılmaması için gereken özen gösterildiği belirtilen açıklamada “Müdürlüğümüzden dönüşümlü olarak 31 personel 24 saat boyunca olay yerinde hazır bulunmuştur. Çalışmalarda; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi, Mihalgazi İlçe Jandarma Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT, Nilüfer Arama Kurtarma Ekibi (NAK), Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) Türkiye Mağaracılık Federasyonuna bağlı Eskişehir, Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya Mağara Araştırma Dernekleri ekipleri görev yapmıştır. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Mağara Araştırma Kulüplerine bağlı ekipler de yardım amaçlı olay bölgesinde bulunmuştur. Mihalgazi Kaymakamlığı, Mihalgazi İlçe Belediye Başkanlığı ve Kızılay Eskişehir Şubesi Başkanlığı tarafından iaşe ve gereken lojistik yardım yapılmıştır” diye belirtildi.

ESKİŞEHİR'DEKİ MAĞARA OPERASYONU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.