Eskişehirsporlu Futbolcular Otizme Dikkat Çekti

Eskişehirsporlu Futbolcular Otizme Dikkat Çekti
Birçok sosyal sorumluluk projesinde rol üstlenen Eskişehirsporlu futbolcular, bu kez de “otizm”e dikkat çekmek için kamera karşısına geçti.Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği tarafından 2 Nisan Dünya...

Birçok sosyal sorumluluk projesinde rol üstlenen Eskişehirsporlu futbolcular, bu kez de “otizm”e dikkat çekmek için kamera karşısına geçti.

Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Günü münasebetiyle kamu spotu niteliğinde videolar hazırlandı. Eskişehirsporlu futbolcular Birol Parlak, Emre Güral, Ergün Teber, Kamil Ahmet Çörekçi, Mustafa Yumlu ve Serdar Özkan da bu projeye destek verdi. Kamera karşısına geçen futbolcular, “otizm”e dikkat çeken mesajlar verdiler. Ayrıca Diego, Hürriyet Gücer, Özgür Çek ve Sezgin Coşkun da, otistik çocuklarla fotoğraf çektirdi. Bu fotoğrafların 2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeniyle kentin çeşitli yerlerindeki billboardlarda sergileneceği öğrenildi.

"OTİZM İLE İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği Yönetim Kurulu üyesi İsmail Ayaz, derneğin 2013 yılında kurulduğunu hatırlatarak, bugüne kadar bir çok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. “Bu sene de, 2 Nisan 2015 Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Eskişehir’de yine bir dizi etkinliklerimiz oluyor” diyen Ayaz, şöyle konuştu:

“Bunlardan bir tanesi Eskişehirspor’la yaptığımız etkinlik. Eskişehirspor yönetimi ve futbolcuları, otizmin duyurulması konusunda ve farkındalık oluşturulması konusunda bize destek oldular. Bu etkinliklerden bir tanesi fotoğraf çekimiydi. Bazı futbolcularımızla çocuklarımızın stüdyo ortamında gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerini, Büyükşehir Belediyesiyle de anlaşarak billboardlarda halkımıza arz edeceğiz. Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Yine görsel basında çıkmak üzere Eskişehirli futbolcularımız, antrenman sırasında bizim için kamu spotu niteliğinde otizme vurgu yapan cümlelerle video çekimi hazırladılar. Bunların da montajları ve düzenlemeleri bitti. Bunları da halkımızın beğenisine sunuyoruz.”

Öte yandan Eskişehirsporlu futbolcular, geçtiğimiz günlerde de madde bağımlılığına dikkat çeken bir projede daha yer almışlardı.

BİRÇOK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNDE ROL ÜSTLENEN ESKİŞEHİRSPORLU FUTBOLCULAR, BU KEZ DE “OTİZM”E DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KAMERA KARŞISINA GEÇTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.