Esnaftan Örnek Davranış

Esnaftan Örnek Davranış
Eskişehir’de bir esnaf kapısının önüne koyduğu su sebili ile sıcak havalarda hem vatandaşları hem de hayvanları serinleterek örnek davranış sergiliyor.Üniversite Caddesi üzerinde bulunan ikinci el eşy...

Eskişehir’de bir esnaf kapısının önüne koyduğu su sebili ile sıcak havalarda hem vatandaşları hem de hayvanları serinleterek örnek davranış sergiliyor.

Üniversite Caddesi üzerinde bulunan ikinci el eşya alım satımı yapımı yapan esnaf, dükkanının önüne koyduğu su sebili ile Eskişehir’de yaşanan aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşları serinletiyor. Esnaf sebilin yanına koyduğu plastik bardaklarla insanların rahatça su içebilmelerine de olanak sağlıyor. Cadde üzerinden geçen kişiler, konulan sebilden su içtikten sonra esnaf ile görüşerek, teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.

Koyduğu sebili tamamen hayır için bıraktığını söyleyen ve ismini vermek istemeyen esnaf, eşya alımı yaparken su sebilinin de olduğunu fark ettiklerini belirterek, “Su sebilini bu sıcak günlerde satmaktansa, hayır için dükkanın önüne koymayı tercih ettik. Hem ahiretimiz sevap kazanıyoruz hem de insanların susuzluğunu bir derece gideriyoruz. Beklediğimizden daha fazla talep gördük. Vatandaşların tepkisi gayet olumlu oldu. Aynı zamanda koyduğumuz sebili gören diğer esnaf arkadaşlar da kendilerince sebile su yardımı yapmaya başladılar. Ayrıca sebilin yanına bir de su kabı koyduk. İnsanların yanı sıra hayvanların da bu sıcak günlerde susuzluğunu gidermek istedik” ifadelerini kullandı.

ESNAF KAPISININ ÖNÜNE KOYDUĞU SEBİL İLE VATANDAŞLARI SERİNLEYTİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.