Ethem Sarısülük Vurulduğu Yerde Anıldı

Ethem Sarısülük Vurulduğu Yerde Anıldı
Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara’da düzenlenen eylemlerde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, vurulduğu yerde anıldı.Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen eylemlerde polis kurşu...

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara’da düzenlenen eylemlerde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, vurulduğu yerde anıldı.

Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen eylemlerde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ü vurulduğu yerde anmak isteyen grup, Kızılay YKM önünde toplandı. "Kahrolsun faşizm", "Devrimci şehitler ölümsüzdür" şeklinde slogan atan yaklaşık bin kişilik grup, "Halkın yoldaşı Ethem Sarısülük ölümsüzdür" yazılı pankart açtı. Sarısülük’ün ailesi ve beraberindekiler olayın meydana geldiği noktaya karanfiller bıraktı. Bu sırada Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük fenalık geçirdi. Sayfı Sarısülük ve kardeşleriyle HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in katıldığı eyleme çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

"GEZİ YARIM KALMADI"

Grup adına yapılan açıklamada HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Devletin inkarcı, ötekileştirici yüzünü çok gördük ama Gezi eylemleriyle birlikte arsızlık yüzünü de gördük. Bunu aklamak için hukuka kırk takla attırdılar. Arsızca, yüzsüzce, şuursuzca aileyi suçlayacak kadar kepazeleştirdiler" dedi.

Emekten, özgürlükten, eşitlikten yana bütün aydınlık insanlara karşı amansız bir yok edicilik geliştirildiğini söyleyen Önder, "Evlatlarımızı katlettiler, yüzlerce yoldaşımızı sakat bıraktılar, binlerce insanı gözaltına aldılar. Tarih ileride şöyle yazacak, bu ülkede zulmün tükenişi Gezi direnişiyle başladı. ’Gezi yarım kalmıştır’ diyen değerlendirmeler var. Buna katılmak mümkün değil. Gezi yarım kalmadı, Gezi bu ülkeye çağ atlattı, ileriye götürdü. Finalini hep birlikte özgür, emeğinin sömürülmediği bir ülkede göreceğiz. Bunu Gezi’de kaybettiğimiz canlarımıza borçlu olduğumuzu, Ethemlerimize, Ali İsmaillerimize, Berkinlerimize, Medenilere, Abdocanlarımıza borçlu olduğumuzu bir gün unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamalarının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.