Eto’o farkı rakamlara yansıdı

Eto’o farkı rakamlara yansıdı
Spor Toto Süper Lig'e bir yıl aradan sonra tekrar yükselen ve yaptığı Samuel Eto'o transferiyle adını dünyaya duyuran Antalyaspor'da Kamerunlu yıldız...

Spor Toto Süper Lig'e bir yıl aradan sonra tekrar yükselen ve yaptığı Samuel Eto'o transferiyle adını dünyaya duyuran Antalyaspor'da Kamerunlu yıldız oyuncu Eto'o adeta takımı tek başına sırtlıyor.

34 yaşındaki golcü oyuncu ligde 12 hafta sonunda toplam 1061 dakika sahada kalırken, rakip ağlara da 10 gol gönderdi.

12 MAÇTA 1061 DAKİKA SAHADA KALDI

Yeni sezon başında Antalyaspor'a transfer olarak dünya spor basınını şaşırtan Kamerunlu golcü oyuncu Samuel Eto'o, ligde oynanan toplam 12 maçın tamamında kadroda yer alırken, yalnızca 19 dakika sahada yer almadı. Eto'o 12 maçta bin 61 dakika ile takımın en istikrarlı oyuncusu oldu. Teknik Direktör Yusuf Şimşek'in her maçta görev verdiği Eto'o 12 maç sonunda 3 sarı kart görerek ceza sınırında bulunuyor. Sezon başında Antalyaspor'a transfer olduktan sonra yönetim ve teknik heyetin de kararı doğrultusunda takım kaptanlığına da getirilen 34 yaşındaki golcü oyuncu, antrenmanlarda takım arkadaşlarına da örnek oluyor.

OZAN ÖZENÇ VE OĞUZ MATARACI HİÇ FORMA GİYMEDİ

Teknik Direktör Yusuf Şimşek kadroda bulunan 28 oyuncudan sadece 2 oyuncuya hiç forma şansı vermedi. Genç teknik adam Şimşek, 12 maçın tamamında kadroya aldığı kaleci Ozan Evrim Özenç'e hiç forma şansı vermezken, sezon başından bu yana sakatlığı bulunan Oğuz Mataracı da takımı adına hiç forma giyemedi. Şimşek, sezon başında kendisine kulüp bulması istenen Erman kılıç'a ise 2 maçta 69 dakika forma şansı verirken 1 maçta da sahaya 11'de çıktı. Yine genç teknik adam Yusuf Şimşek, PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'a kiralanan Osman Çelik'e de 1 maçta 45 dakika forma şansı verdi.

EN ÇOK SAHADA KALAN ETO'O VE ZEKİ YILDIRIM

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, 2015-2016 sezonunun ilk haftasından 12. haftasına kadar sahada en çok fazla şans tanıdığı oyuncular Samuel Eto'o ile Zeki Yıldırım oldu. Eto'o toplamda 1061 dakika sahada kalırken, Zeki Yıldırım da 1011 dakika sahada yer aldı. Bu oyuncuları 902 dakika ile Celustka, 810 dakika ile Diego Angelo, 802 dakika ile Ömer Kandemir takip etti. Antalyaspor'da Teknik Direktör Yusuf Şimşek, diğer oyunculara ise şu kadar dakika görev verdi:

"Emrah Başsan ve Lazarevic 745, Fornezzi 720, Kadir Bekmezci 698, Lokman Gör 547, Sakıp Aytaç ve Guilherme 540, Kvesic 514, M'bolhi 360, Makoun 327, Serdar Özkan 325, Lamine Diarra 299, Sezer Badur 245, Emre Akbaba 129, M'billa, Rıdvan Şimşek, Can Arat ve Ozan İpek 90, Chico ve Ahmet Aras 25."

12 MAÇIN TAMAMINDA KADRODA OLAN 6 OYUNCU

Antalyaspor'da ligde oynanan 12 maçın tamamında kadroda olan 6 oyuncu bulunuyor. Teknik Direktör Yusuf Şimşek, Ozan Evrim Özenç, Celustka, Emrah Başsan, Zeki Yıldırım, Serdar Özkan ve Samuel Eto'o'yu bütün maçlarda kadroya aldı. Serdar Özkan bütün maçlarda 18 kişilik kadroda yer almasına rağmen sadece 325 dakika görev alabildi.

EN ÇOK GOL ETO'O'DAN

Antalyaspor'da 12 hafta boyunca skora katkı veren 6 oyuncu bulunuyor. Ligin gol kralı konumunda da bulunan dünyaca ünlü golcü oyuncu Samuel Eto'o 10 golle takımın en golcü oyuncusu durumunda. Samuel Eto'o 12 maçta da görev aldı. 12 maçın tamamında kadroda yer almasına rağmen 11 maçta ilk 11'de sahada olan Emrah Başsan ise takımı adına rakip ağlara 3 gol gönderdi. 2 golü bulunan Lazarevic ise 11 maçta kadroda yer aldı. Yine takımı adına 2 golü bulunan Kamerunlu M'billa ise 5 maçta kadroda yer alırken bunların 4'ünde ilk 11'de görev aldı. Sezer Badur ve Guilherme ise takımı adına 1 gol katkısı veren oyuncular oldu.

4 PENALTI 4 GOL

Antalyaspor, 12 hafta boyunca toplam 4 kez penaltı noktasına gitti. Kırmızı-beyazlılarda kazanılan 4 penaltıyı da Kamerunlu golcü oyuncu Samuel Eto'o kullandı ve hepsini gole çevirdi. Antalyaspor, Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Galatasaray maçlarında penaltı atışı kazandı.

ETO'O CEZA SINIRINDA

Antalyaspor'da ligde gördükleri 3'er sarı kartla sınırda bulunan Samuel Eto'o, Celustka ve Zeki Yıldırım sınırda bulunan oyuncular konumunda yer alıyor. 3 oyuncu bu hafta oynanacak Osmanlıspor maçında kart görmeleri halinde 14. haftada deplasmanda oynanacak Torku Konyaspor maçında cezalı duruma düşecekler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.