Etso İle İş-kur Arasında Protokol İmzalandı

Etso İle İş-kur Arasında Protokol İmzalandı
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) ile Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) arasında protokol imzalandı.Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda imzalanan protokole, Elazığ Tic...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) ile Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) arasında protokol imzalandı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda imzalanan protokole, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Müdür Vekili Yasemin Güler ve İş-Kur çalışanları ile birlikte ETSO çalışanları katıldı. ETSO Başkanı Alan, imzalanan protokol doğrultusunda ETSO bünyesinde İŞ-KUR hizmet noktasının açıldığını söyledi. İş-Kur Elazığ TSO irtibat bürosu ile hedeflerinin İş-Kur desteklerinden Elazığ TSO üyelerinin daha fazla destek alması olduğuna değinen Alan, “İş-Kur özellikle son yıllarda işletmelere istihdam noktasında çok ciddi destekler ve imkanlar sağlamasına karşın, üyelerimizin bu desteklerden yeterince istifade edemedikleri görülmektedir. Bunun en önemli nedeni bilgiye erişim ve bilgilendirmede yaşanan sıkıntılardır. Odamız bünyesinde çalışan irtibat bürosu ile bu önemli eksikliğin ortadan kaldırılması hedeflenmiş olup, odamıza herhangi bir işlem için gelen üyelerimizin İş-Kur destekleriyle ilgili olarak dikkatleri çekilecek ve gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Belli bir süre İş-Kur uzmanı ile birlikte hizmet verilecek olan destek ve irtibat büromuzda daha sonra sadece odamız personeli görev alacaktır. İşsizliğin en yoğun illerden biri olan Elazığ’da, seferberlik mantığı ile bir çalışma başlatarak işletmelerin İş-Kur desteklerinden istifade ederek, işsizliğe çare olması irtibat büromuzun öncelikli hedefidir. Odamızın bu hizmetinin iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. İş-Kur İl Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

“AMACIMIZ HERKESE HİZMET SUNABİLMEKTİR”

İş-Kur Müdür Vekili Yasemin Güler ise, “Bu hizmetimiz aslında birçok kurumla birlikte yıllardır yürütülmektedir. Buna örnek olarak üniversitemizde irtibat noktamız var. Belediyelerimizle irtibat noktamız var. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarıyla irtibat noktalarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız yedi, yirmi dört saat çalışan bir internet sitemiz olmasına rağmen internet sitesine erişemeyen kuruma gelemeyen, imkan bulamayan kişilere yerinde hizmeti sunabilmektir. Bunda da biliyoruz ki işverenlerimizin en çok uğradığı odamız, ciddi manada en çok işverenlere desten veren STK’lardan bir tanesidir. Bizimde amacımız iş gücü piyasasında, istihdam yaratmada en önemli etken olan özel sektör işverenlerimizin bu hizmeti en yakından hizmete sunabilmektir. Kurum hizmetlerini buradan görerek, bilerek, tanıyarak ve belki zamandan tasarruf ederek mevcut bulunan kurumla alakalı gerek istihdam konusunda gerek teşvikler konusunda gerekse kurumumuzun diğer hizmetleri konusunda en yakın bir şekilde yararlanmalarını sağlamaktır. Bu anlamda bu hizmet noktamızın da hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile Elazığ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Müdür Vekili Yasemin Güler karşılıklı protokol imzaladı. Atılan imzalar sonrası protokol tarafından Elazığ TSO binasında açılan İş-Kur standı gezildi.

ELAZIĞ TSO BAŞKANI İDRİS ALAN İLE İŞ-KUR  MÜDÜRLÜĞÜ MÜDÜR VEKİLİ YASEMİN GÜLER KARŞILIKLI PROTOKOL İMZALADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.