Ev Salçalarına Dikkat

Ev Salçalarına Dikkat
Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sağlıksız ortamlarda üretilen ve ‘ev salçası’ denilerek satışı gerçekleştirilen salçaların tüketilmemesi konusunda vatandaşı uyardı.

- Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sağlıksız ortamlarda üretilen ve ‘ev salçası’ denilerek satışı gerçekleştirilen salçaların tüketilmemesi konusunda vatandaşı uyardı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en fazla tüketilen gıda maddeleri arasında yer alan salçanın yapımına başlandı. Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sağlıksız şartlarda yapılan ve vatandaşın sağlığını tehlikeye atacak salçaların satın alınmaması ve tüketilmemesi konusunda vatandaşı uyardı.

Gaziantep İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘ev salçası’ konusunda şu açıklama yapıldı:

“Bölgemizde özellikle Gaziantep ilinde, en çok tüketilen gıda ürünlerinin başında salça gelmektedir. Yemeğimizin tadıdır, tuzudur. Bakanlığımızın da yönlendirmesiyle salça sektörü çok ilerlemiştir. Salça tebliği çıkarılmıştır. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren salçada katkı (koruyucu) maddesi kullanımı yasaklanmaktadır. Birçok salça fabrikası şimdiden katkı maddesi içermeyen cam veya teneke ambalajlarda biber ve domates salçası üretmektedir. Son derece sağlıklı, hijyenik şartlarda üretilen bu katkısız salçaları tüketmek daha sağlıklıdır. Halkımızdan çok kötü şartlarda, sağlıksız ortamlarda yapılan ev salçası diye mahalle aralarında, çarşıda, işyerlerini dolaşarak satılan salça benzeri bu ürünleri kesinlikle satın almamasını ve tüketmemesini istiyoruz.

‘Ev salçası’ diye satılan bu ürünlerde çok miktarda katkı maddeleri kullanılmaktadır. İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde katkı maddeleri içeren ‘ev salçası’ diye satılan ürünler kesinlikle satın alınmamalıdır. İl ve ilçe müdürlüklerimize ait ekipler gerekli denetimleri yapmaktadır. Ev salçası olarak salça satanlara 13 bin 304 TL idari para cezası verilerek, ürünleri imha edilmektedir.”

EV SALÇALARINA DİKKAT

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.