Eylemci komiseri yere serdi

Eylemci komiseri yere serdi
Belçika'da hükümetin uyguladığı kemer sıkma önlemlerinin protesto edildiği gösteride öfkeli bir eylemci, polis komiserine saldırdı.

Belçika'da hükümetin uyguladığı kemer sıkma önlemlerinin protesto edildiği gösteride öfkeli bir eylemci, polis komiserine saldırdı. Komiser aldığı yumrukla yere yığıldı.

Merkez sağ hükümetin Belçika'da haftalık çalışma saatlerini 38'den 45'e çıkarması ve emeklilik yaşının 65'ten 67'ye yükseltilmesini de kapsayan kemer sıkma önlemlerinin protesto edildiği gösteride olaylar çıktı. Sendikaların çağrısıyla toplanan 50 binden fazla göstericinin katıldığı yürüyüşte protestocular zaman zaman polisle çatıştı. Polise taş ve sopalarla saldıran göstericilere Belçika polisi de tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla cevap verdi.

Polisle göstericilerin çatıştığı bir sırada elindeki göz yaşartıcı gazla göstericileri kovalayan Komiser Pierre Vandersmissen polis ekiplerinden biraz uzakta kaldı. O sırada Vandersmissen'in arkasından yaklaşan bir gösterici kafasına attığı sert bir yumrukla komiseri yere serdi. Darbenin etkisiyle yerde hareketsiz kalan Vandersmissen'in imdadına polis arkadaşları yetişiyor ve hastaneye kaldırılıyor.

Olay sırasında kask veya bir koruyucu takmadığı görülen Komiser Vandersmissen'in tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.