Eyüp Sultan Camii Gülsuyu İle Yıkanıyor

Eyüp Sultan Camii Gülsuyu İle Yıkanıyor
İslam alemi için büyük önem taşıyan Eyüp Sultan Camii her gün Eyüp Belediyesi görevlileri tarafından gül suyu ile yıkanıyor.Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Eyüp Sultan Camii her gün özel ola...

İslam alemi için büyük önem taşıyan Eyüp Sultan Camii her gün Eyüp Belediyesi görevlileri tarafından gül suyu ile yıkanıyor.

Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Eyüp Sultan Camii her gün özel olarak temizlenip gülsuyu dökülerek güne hazırlanıyor. Bir süre önce başlatılan özel temizlik çalışmalarında 12 kişilik bir ekip görev yapıyor. Sabah erken saatlerden itibaren Eyüp Camii içini temizleyen ekip, ayrıca yine özel olarak hazırlanan gülsuyu esanslarını dökerek cami temizliğini tamamlıyor.

Eyüp Sultan Camii avlusu ve meydanı da yine Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 40 personel tarafından 7 gün 24 saat temizleniyor. Mermerlerin temizliği başta olmak üzere, cami avlusu, meydanı ve meydan çevresi bu 40 kişilik ekip tarafından özenle temizleniyor. Kar yağışlı ve yağmurlu günlerde de serilen özel halılar sayesinde vatandaşların kaygan zeminden etkilenmeden ziyaretlerini tamamlanmaları sağlanıyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam dünyasının en önemli merkezi olan Eyüp Sultan Camii ve çevresi için belediye olarak özenli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu alan sadece bizim değil tüm Türkiye’nin hatta dünyanın gözbebeği. Biz Ebu Eyyub El Ensari’nin hizmetkarlarıyız. Burası sadece bizim ülkemizden değil tüm dünyadan misafirleri ağırlayan bir yer. O nedenle hem bu mukaddes alana hem de ziyaretçilerimize olan saygımızdan dolayı titiz bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

Eyüp Sultan Camii’ne serpilen gülsuyunu üreten ve cami için bağışlayan hayırsever işadamı, Erdoğmuş Parfüm Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdoğmuş da yaptıkları bu hizmetten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Biz işyeri sahipleri, esnaflar da yeri geldiğinde taşın altına elimizi koymalıyız. Ayrıca burası Eyüp Sultan. Birlik, beraberlik, yardımseverlik ve dayanışma ruhunun had safhada olduğu, Peygamberimizin mihmandarı Eyüp Sultan Hazretleri’nin medfun bulunduğu mukaddes bir mekanda yaşıyoruz, bundan çok fazlasını yapmalı ve diğer il ve ilçelere örnek olmalıyız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.