Eyyübiye Belediyesi, Kadınlara Yönelik Kanser Taramasını Başlattı

Eyyübiye Belediyesi, Kadınlara Yönelik Kanser Taramasını Başlattı
Eyyübiye ilçesinde ikamet eden kişilere yönelik, ‘kanser konusunda düzenli tarama ve eğitim programı’, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hayati Harran-i Kadın Kültür Merkezi'nde açıldı.

- Eyyübiye ilçesinde ikamet eden kişilere yönelik, ‘kanser konusunda düzenli tarama ve eğitim programı’, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hayati Harran-i Kadın Kültür Merkezi'nde açıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu tarafından geçtiğimiz günlerde imzalanan işbirliği protokolü gereğince, 30-69 yaşları arası, kadınlara meme kanseri taraması, 40 yaş üstü kadınlara ve erkeklere bağırsak kanser tarama testi ile 20 yaş üstü kadınlara kendi kendine muayeneye yönelik olarak “Sağlık Taraması ve Muayene Eğitimi”, düzenlenen program ile başladı.

Hayati Harran-i Kadın Kültür Merkezinde start alan sağlık taramasına katılan ve muayenesi yapılan kadınlara, içerisinde eşarp, kanser tarama broşürü ve Eyyübiye Belediyesi Hizmet Bülteni’nin bulunduğu hediye paketleri Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşi Ayşe Ekinci, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Utku Altun, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ile Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Ekinci tarafından takdim edildi.

Eyyübiye ilçesinde ikamet eden kadınlara yönelik düzenlenen kanser taraması programında Eyyübiye Belediyesinin yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Ekinci, “Sağlıklı bireylerin sağlıklı toplumlar oluşturacağı bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 8 Aralık günü imzalanan protokol ile ilçemiz sınırları içerisindeki vatandaşlarımıza yönelik programın startını da vermiş bulunmaktayız. Bu kapsamda İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle kanser taraması konusunda bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların hayata geçirilmesi noktasında kurduğumuz ekip Halk Sağlığı müdürlüğümüze bağlı ekiple taramalarına başlamış bulunmaktalar. Biz yöneticilere, Belediye Başkanlarına düşen görev de burada büyük önem arz etmektedir’’ dedi.

Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce, taramanın başladığı tarihten itibaren, her gün Eyyübiye İlçesine bağlı mahallelerde yaşayan kadınların bir araya toplanmaları ve muayene sonucunda 40 yaş üstü kadınlardan, gerekli görülenlerin “Mamografi” çekimi yapılmak üzere Mehmet Akif İnan Hastanesi'nde bulunan KETEM bölümüne transferi sağlanacak ve muayeneye gelip programa katılan tüm bayanlara eşarp hediye edilecek.

Düzenlenen programa eşleri Ayşe Ekinci ile birlikte katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hayati Harran-i Kadın Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşi Ayşe Ekinci, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Utku Altun, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Çevirici, Eyyübiye Kent Konseyi Başkanı Dr. Eyyüp Tarımak ile Eyyübiye ilçesinde ikamet eden çok sayıda bayan katıldı.

EYYÜBİYE BELEDİYESİ, KADINLARA YÖNELİK KANSER TARAMASINI BAŞLATTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.